«Καλόν Τρύγον» στον Τύρναβο

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2019 22:15

Ημέρες γιορτής και χαράς βιώνει από χθες ο Τύρναβος και η ευρύτερη περιοχή. Αρχισε ο Τρύγος από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Με μόνη ευχή όλων, ακόμη και εκείνων που δεν είναι αμπελουργοί: «Καλόν Τρύγον».

Χθες, πρώτη μέρα, το Οινοποιείο Τυρνάβου παραλάμβανε ώριμο μοσχάτο Τυρνάβου αλλά και κάποιες πρώιμες λευκές ποικιλίες, με τα στελέχη και όλους τους εργαζόμενους να είναι επί ποδός. Η ποιότητα είναι εξασφαλισμένη και σε βαθμούς αλλά και σε ελέγχους που κάνουν οι γεωπόνοι του Συνεταιρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι γεωπόνοι του συνεταιρισμού κάνουν ελέγχους στους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη, την ωρίμανση και τα σάκχαρα και των υπόλοιπων ποικιλιών σταφυλιών.

Εκεί στις παραλαβές, στους ελέγχους αλλά και στον καλύτερο συντονισμό του Τρύγου και φέτος είναι παρούσα η διοίκηση του Οινοποιείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Τσιτσιρίγγο. Η «Ε» βρέθηκε χθες, πρώτη μέρα, στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, όπου η παραλαβή των σταφυλιών γινόταν απρόσκοπτα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ύπαρξη του συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή είναι καταλυτική και έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Το Οινοποιείο Τυρνάβου μετά την πολύχρονη επιτυχημένη προσφορά ποιοτικών λαϊκών κρασιών εδώ και πολύ καιρό συνεχίζει την παρουσία του στην ευρύτερη ελληνική αγορά και όχι μόνο και με κρασιά τοπικών οίνων ποιότητας, τα οποία ήδη έχουν σημαντική θέση στην αγορά.

Και φέτος ο Α.Ο.Σ. Τυρνάβου θα παραλάβει σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, περίπου 11.500 με 12.500 τόνους.

Αναλυτικότερα, κατά προσέγγιση αναμένεται να παραληφθούν σε επιμέρους ποσότητες: Μοσχάτο Τυρνάβου περίπου 5.000 τόνοι, Ροδίτης περίπου 4.500 τόνοι, Ούνιμπλάνκ 1.500 τόνοι, Μερλό, Σιράχ, Μαλαγουζιά, Μπαντίκι, Λιμνιώνα Καρνάσια κ.ά. 1.500 τόνοι.

Οι τιμές που θα δώσει στους συνεταίρους το Οινοποιείο αναμένεται να αποφασιστούν από τη Γενική Συνέλευση στις 15 Σεπτεμβρίου και οι πληροφορίες λένε πως θα είναι απολύτως ικανοποιητικές και φέτος.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.

Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της, μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα (τσίπουρα), ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 καθώς και 1SO 22000 και στους αμπελώνες των μελών του, εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2».

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιησήμων σταφυλιών.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος ευχήθηκε αρχικά σε όλα τα μέλη του Οινοποιείου, και σε όλους του αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχή του Τυρνάβου «Καλό Τρύγο», για να σημειώσει: «Η ποιότητα των σταφυλιών του Τυρνάβου είναι εξασφαλισμένη και προσεγμένη. Ο Συνεταιρισμός διαθέτει έμπειρους επιστήμονες στον τομέα του αμπελιού και κατ’ επέκταση του κρασιού και των αποσταγμάτων. Η διοίκηση σε απόλυτη συνεργασία με τους τομείς εργασίας, όπως ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η διευθύντρια οινολόγος κ. Σούλα Παναγιώτου, ο διευθυντής πωλήσεων κ. Θανάσης Πλιάκας, το γεωπονικό τμήμα με επικεφαλής της κ. Ζαΐρα Παπαφίγκου, τα άλλα στελέχη, οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους, οι συνεργάτες πωλητές και φέτος ακούραστα εργάζονται και θα προσφέρουν στον καταναλωτή τα καλύτερα προϊόντα».

Τέλος, ο κ. Τσιτσιρίγγος προτείνει στους καταναλωτές να προτιμούν τα συνεταιριστικά προϊόντα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass