«Ολοι οι αγρότες στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2019 15:34

«Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας, να επιβάλουμε λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων που διεκδικούμε.

Απαραίτητη προϋπόθεση το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, των συλλόγων, της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Όλοι να δώσουμε βροντερό και μαχητικό "παρών" στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

Αγωνιστική πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων στους αγρότες να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες που προγραμματίζονται στη ΔΕΘ, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς.

Αναλυτικότερα η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποίησε συνεδρίαση τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα όπου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων. Αποφασίστηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας στο τέλος του μήνα με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε Νομό της χώρας όπου θα αποφασιστεί πρόγραμμα συνεδριάσεων, συσκέψεων και αγωνιστικών δράσεων ως τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Μπλόκων «ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώσουν οι οικογένειές μας. Η ΝΔ με την ανάδειξή της σε κυβέρνηση συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας. Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές χαμηλότερες και από τις περυσινές. Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών γενικεύεται παντού. Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Στην κτηνοτροφία η κατάσταση και τα αδιέξοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των «ελληνοποιήσεων» σε γάλα και κρέας. Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντί μας, δίνουν όμως «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass