Στην Ιταλία για το αχλάδι ο Συνεταιρισμός Δέντρων Τυρνάβου

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΩ ERASMUS

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2019 22:18

Βαλίτσες για πόλεις της Ιταλίας, με επίκεντρο την Μπολόνια, οι οποίες παράγουν αχλάδια, ετοιμάζουν 14 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Οργάνωση Παραγωγών Γαία Φρούιτ» Δέντρων Τυρνάβου, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα παραγωγής, πιστοποίησης και εμπορίας του προϊόντος.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι τους θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος Erasmus από 6 ως 17 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συνάντηση με την Οργάνωση Παραγωγών του Veneto για ενημέρωση για τις τοπικές ποικιλίες αχλαδιού, επισκέψεις σε συνεταιρισμούς αχλαδοπαραγωγών που ειδικεύονται στο εμπόριο και τη διανομή φρούτων και λαχανικών, συνάντηση με τους διοργανωτές της Εμπορικής Έκθεσης Futurpera που είναι η μοναδική που ασχολείται με το αχλάδι και θα πραγματοποιηθεί φέτος, επίσκεψη στην εταιρεία Bonifiche Ferraresi για ενημέρωση σχετικά με το marketing των αγροτικών προϊόντων και στο ερευνητικό ινστιτούτο CIV στη Ferrara που ασχολείται με τις ποικιλίες αχλαδιού και στην Ομοσπονδία Αχλαδοπαραγωγών του Perarte. Τέλος θα υπάρξει επίσκεψη στο φυτώριο Dal Monte για ενημέρωση για νέες ποικιλίες αχλαδιού.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός «Οργάνωση Παραγωγών Γαία Φρούιτ» Δέντρων Τυρνάβου ιδρύθηκε το 2013 και σήμερα αριθμεί 32 μέλη, ενώ συμμετέχει και σε δύο αναπτυξιακά προγράμματα, τα Σχέδια Βελτίωσης και στο Μέτρο 9. Προ ημερών οι παραγωγοί του, ολοκλήρωσαν τη συγκομιδή στα βιομηχανικά αχλάδια, ποικιλίες Williams και Hailand, με τον προβληματισμό στις τάξεις τους να παραμένει, καθώς τα έξοδα κάθε χρόνο αυξάνονται, αλλά η τιμή παραμένει σταθερή στα 40 λεπτά. Νωρίτερα συλλέξανε τα επιτραπέζια «Κρυστάλλια», με μέση τιμή αρχικά 50-55 λεπτά και στη συνέχεια ανοικτή τιμή. Φέτος μαζεύτηκαν 1,5 εκατ. κιλά. Επίσης αξιόλογη δυναμική παρουσιάζει ο Συνεταιρισμός και στα βιομηχανικά ροδάκινα, όπου συγκομίστηκαν 1,5 εκατ. κιλά με τις ποικιλίες «Κατερίνα», «Α37», «Άνδρος» και «Εβερτ» για τα οποία πληρώθηκαν 26 λεπτά/κιλό.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass