Κορυφώνεται η συγκομιδή καπνών στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2019 22:02

Στο φουλ δουλεύουν τα συνεργεία για τη συγκομιδή του καπνού στην επαρχία Ελασσόνας, με την έναρξη των εργασιών να γίνεται στις ποικιλίες Κατερίνης (που αποτελεί και την πλειοψηφία της ντόπιας παραγωγής) και Μπασμά, ενώ τις αμέσως επόμενες

μέρες θα ξεκινήσει η συλλογή και για τα Βιρτζίνια. Η ποιότητα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον γραμματέα του Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας και μέλος της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού, Γιώργο Κατσαρό «είναι πολύ καλή. Με πολλή, εντατική προσωπική δουλειά (όλων των μελών των οικογενειών, αποτέλεσμα της έλλειψης εργατικών χεριών) προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο και να μαζέψουμε την κατάλληλη στιγμή το προϊόν. Ακολουθεί η διαδικασία αποξήρανσης, αποθήκευσης και συσκευασίας. Ευτυχώς έχουμε σύμμαχο τον καιρό (ανομβρία) κι όλα πάνε κατ’ ευχήν. Ευελπιστούμε ότι οι τιμές που θα απολαύσουμε φέτος να είναι καλύτερες από πέρυσι.
Οφείλουν οι βιομηχανίες να στηρίξουν το προϊον και την προσπάθεια που καταβάλλουμε, υπό αντίξοες συνθήκες» δηλώνει ο Ελασσονίτης καπνοπαραγωγός. Όσον αφορά στις τιμές, το τρίτο δεκαήμερο του μήνα θα ανοίξουν τα χαρτιά τους οι βιομηχανίες, καθώς θα ξεκινήσουν οι πρώτες αγοραπωλησίες για τα α’ και β’ χέρια στην «Κατερίνης», με τις διαπραγματεύσεις να διαρκούν ως και τα Χριστούγεννα, οπότε θα φύγουν από τις αποθήκες και οι τελευταίες ποσότητες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass