Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση των κτηνοτρόφων Τυρνάβου για τον καταρροϊκό πυρετό

Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 22:02
Κατάθεση τροπολογίας Αραχωβίτη και έγκριση από Βορίδη για τον καταρροϊκό πυρετό ζητά ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Τυρνάβου Αργύρης Μπαϊραχτάρης. Κατάθεση τροπολογίας Αραχωβίτη και έγκριση από Βορίδη για τον καταρροϊκό πυρετό ζητά ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Τυρνάβου Αργύρης Μπαϊραχτάρης.

Με επιστολή - παρέμβαση ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου, ο μεγαλύτερος της χώρας, ζητά κατάθεση τροπολογίας για τον καταρροϊκό πυρετό, επειδή -όπως λένε οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι- «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Την επιστολή υπογράφει εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, και απευθύνεται ουσιαστικά και ζητά πρώτα από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη να καταθέσει την τροπολογία στη Βουλή για την πληρωμή του καταρροϊκού πυρετού, που δεν πρόλαβε να κάνει λόγω των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ο κ. Μπαϊραχτάρης στη συνέχεια απευθύνεται στον σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, να κάνει αποδεκτή άμεσα την τροπολογία από τον Αραχωβίτη, αφού κατατεθεί, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι δικαιούχοι αιγοπροβατοτρόφοι του νομού Λάρισας αυτά που δικαιούνται.

Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή του συλλόγου, στον κ. Βορίδη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ υπουργέ,

σε συνέχεια της από 5/8/2019 επιστολής μας, αναφορικά με το θέμα της άρσης της αδικίας που υφίστανται οι Λαρισαίοι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι δεν αποζημιώθηκαν για τον καταρροϊκό πυρετό του 2014, που έπληξε το ζωικό τους κεφάλαιο, και επειδή μέχρι τώρα δεν λάβαμε καμία απάντηση επ’ αυτού, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή, ευελπιστώντας να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από την πλευρά σας.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να σας θέσουμε υπόψη τα εξής:

 Σε επαφή και επικοινωνία που είχαμε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και πιο συγκεκριμένα με τον πρώην υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη αλλά και με την αρμόδια τότε υφυπουργό κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, πριν τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, μας κατέστησαν σαφές πως κατήρτισαν σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα άνοιγε ο δρόμος για την πληρωμή των αιγοπροβατοτρόφων του νομού καθώς και ότι αμέσως μετά (τις ευρωεκλογές), θα κατέθεταν τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή, μέσα στην οποία γινόταν αναφορά στην ευθύνη της διοίκησης για την καταστροφή των δειγμάτων.

Δυστυχώς όμως λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εθνικών εκλογών, αυτή η τροπολογία δεν κατέστη δυνατόν να κατατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα αυτή η εκκρεμότητα.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε:

1ον. Από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, όπως άμεσα (αν είναι δυνατόν και αυτή την εβδομάδα), καταθέσει στη Βουλή, προς ψήφιση, τη σχετική τροπολογία.

2ον. Από εσάς, ως νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εφόσον κατατεθεί η σχετική τροπολογία, να την κάνετε άμεσα αποδεκτή και να ψηφιστεί πάραυτα.

Στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους αλλά και της χρηστής διοίκησης, θεωρούμε ότι με τις παραπάνω ενέργειες, θα μπορέσουν να πληρωθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, που, όπως προαναφέρθηκε αρχικά, υφίστανται εδώ και χρόνια μια υπέρμετρη αδικία».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα