«Να αξιοποιηθεί η περιουσία πρώην ΕΑΣ προς όφελος παραγωγών»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 16:15

Tον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με τις διαδικασίες για την εκποίηση της περιουσίας πρώην συνεταιριστικών οργανώσεων που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης έθεσαν στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Παραγωγών Ελιάς Πουρναρίου.


Οι παραγωγοί επισήμαναν στον Θεσσαλό πολιτικό ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον πλειστηριασμό του κτιρίου που νοικιάζουν εδώ και 5 χρόνια για την αποθήκευση και επεξεργασία της παραγωγής τους. Το κτίριο είναι περιουσία της πρώην «ΕΑΣ Λάρισας», που βρίσκεται σε εκκαθάριση και πρόσφατα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την πώλησή του με πλειστηριασμό. Εξηγώντας ότι το μέλλον της Ομάδας είναι δυσοίωνο χωρίς τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων από τους ίδιους, διευκρίνισαν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στην καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται αλλά και τον χρόνο εξεύρεσης χρηματοδότησης έως τον πλειστηριασμό στις 23.10.19.
Ο Μάξιμος Χαρακοπουλος, που δήλωσε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό τους για τη στήριξη των Ομάδων Παραγωγών, μετέφερε το αίτημά τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, σε συνομιλία που είχε μαζί του στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Ο υπουργός άκουσε με κατανόηση το θέμα και επιφυλάχθηκε για τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δει πώς θα αντιμετωπιστούν συνολικά ανάλογα ζητήματα.
Τον κυβερνητικό βουλευτή ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ελιάς Πουρναρίου κ. Γιώργος Μακρής και ο ταμίας κ. Δημήτρης Νταναβάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass