Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτή φιστικιού στη Νέα Λεύκη

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 15:32

Η Τοπική Κοινότητα Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Προσφύγων του χωριού συνδιοργανώνουν μεθαύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τη 2η Γιορτή Φιστικιού με σκοπό τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης των παραγωγών, την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω στο φιστίκι, την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την καλλιέργεια και φυσικά τη διασκέδαση των επισκεπτών της εκδήλωσης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έχει ώρα έναρξης τις 7.00 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου - Λαογραφικό μουσείο όπου θα μιλήσουν οι παρακάτω: Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, καθηγητής Δενδροκομίας Παν. Θεσσαλίας, δ/ντής του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, «HORTLAB» Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας Παν. Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, Καθηγητής Δενδροκομίας – Λαχανοκομίας, πρόεδρος τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου, δ/ντής του Εργαστηρίου «Τροφοθρεπτικών Προϊόντων και Λειτουργικών Τροφίμων» Παπασταθόπουλος Ι. Αθανάσιος, τεχνολόγος Τροφίμων, Q και Q Analysis Χημικά και Μικροβιολογικά εργαστήρια. Με το πέρας των ομιλιών οι παραγωγοί φιστικιού αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με ειδικούς κάθε απορία του σχετικά με την καλλιέργεια της φιστικιάς.

Στις 9.00 μ.μ. η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα με φιστίκι που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, καθώς και να διασκεδάσουν με το χορευτικό του ΜΕΣ Θετταλός και ζωντανή ορχήστρα. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, καθώς και χορηγών που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα.

Σχετικά Άρθρα