Εκδήλωση για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΣΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 15:40

Σε μια προσπάθεια δικτύωσης καταναλωτών και παραγωγών, η Βιώσιμη Ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ. διοργανώνει μια πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓεω) αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ., στο αγρόκτημά του συνεταιρισμού στον Νέσσωνα Λάρισας.

Στο αγρόκτημα οι υπεύθυνοι της ΚΥΓεω θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες, θα τους ενημερώσουν για την ΚΥΓεω, θα συζητήσουν για τη σύμπραξη μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα με προϊόντα ντόπιων παραγωγών.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι μια ομάδα 15 ανθρώπων, οργανωμένη στο σχήμα κοινωνικού συνεταιρισμού από το 2015. Ξεκινώντας 20 χρόνια πριν, ασχολήθηκαν με τη φυσική δόμηση, την περμακουλτούρα και τις βιώσιμες τεχνολογίες γενικότερα. Αυτό γίνεται είτε εκπαιδεύοντας ανθρώπους, είτε εφαρμόζοντας αυτές τις τεχνολογίες σε κτίρια, γη κ.λπ. Το κτήμα τους στον Νέσσωνα είναι το πεδίο έρευνας και εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΓΕΩ

Η ΚΥΓεω είναι ένα κοινωνικοοικονομικό μοντέλο παραγωγής και πώλησης αγροτικών προϊόντων, μια άμεση συνεργασία βασισμένη στην ανθρώπινη σχέση, τη σύμπραξη μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών, όπου οι ευθύνες και οι απολαβές της αγροτικής εργασίας μοιράζονται μέσω μιας μακροπρόθεσμης δεσμευτικής συμφωνίας. Ο καταναλωτής υποστηρίζει οικονομικά τον παραγωγό, με αντάλλαγμα τη λήψη σε τακτική βάση ενός καλαθιού προϊόντων. Τα περιεχόμενα του καλαθιού προϊόντων, όπως και το τίμημα συναποφασίζονται ώστε να διαμορφωθεί μία δίκαιη τιμή και για τα δύο μέρη. Ο καταναλωτής ζητάει από παραγωγούς της εμπιστοσύνης του μία ευρεία γκάμα αγροτικών, και όχι μόνο, προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτά συνδέονται, κυρίως, με τον τρόπο παραγωγής (βιολογική, φυσική, περμακουλτούρα) αλλά και μεταποίησης.

Στο μοντέλο της κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας οι καταναλωτές, επικοινωνούν τακτικά με τους παραγωγούς. Επισκέπτονται τους χώρους των παραγωγών συμμετέχοντας ή εκπαιδευόμενοι σε κάποιες καλλιεργητικές ή μεταποιητικές εργασίες. Έτσι, οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι το καλάθι τους παράχθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας και με μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον αλλά και την υγεία τους. Για ευνόητους λόγους το δίκτυο είναι καθαρά τοπικό και αφορά παραγωγούς/καταναλωτές σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τη Λάρισα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο kostas@cob.gr και στα τηλέφωνα ς6932-568.126 και 6973-970.075.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass