Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτή Φιστικιού στη Νέα Λεύκη

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 15:48

Αύριο Παρασκευή η Τοπική Κοινότητα Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Προσφύγων του χωριού συνδιοργανώνουν την 2η Γιορτή Φιστικιού με σκοπό τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης των παραγωγών, την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω στο φιστίκι, την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την καλλιέργεια και φυσικά τη διασκέδαση των επισκεπτών της εκδήλωσης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου - Λαογραφικό Μουσείο όπου θα μιλήσουν οι παρακάτω:

-Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, καθηγητής Δενδροκομίας Παν. Θεσσαλίας, δ/ντής του Εργαστηρίου "Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, «HORTLAB».

-Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας Παν. Θεσσαλίας.

-Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Δενδροκομίας – Λαχανοκομίας, πρόεδρος τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου, διευθυντής του Εργαστηρίου «Τροφοθρεπτικών Προϊόντων και Λειτουργικών Τροφίμων».

-Παπασταθόπουλος Ι. Αθανάσιος, τεχνολόγος Τροφίμων, Q&Q Analysis χημικά και μικροβιολογικά εργαστήρια.

Με το πέρας των ομιλιών οι παραγωγοί φιστικιού αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει κάθε απορία του με ειδικούς σχετικά με την καλλιέργεια της φιστικιάς.

Στη συνέχεια, στις 9.00 μ.μ. η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού , όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα με φιστίκι που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, καθώς και να διασκεδάσουν με το χορευτικό του ΜΕΣ Θετταλός και ζωντανή ορχήστρα.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, καθώς και χορηγών που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα.

ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Μεθαύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ο Μορφωτικός Σύλλογος Μέλισσας – Λοφίσκου «Μελισσειακή Φλόγα» διοργανώνει λαϊκοδημοτική βραδιά στον στεγασμένο χώρο του γηπέδου μπάσκετ Μέλισσας. Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣ Γλαύκης, του Συλλόγου Γυναικών Μελίας και της Λέσχης Πολιτισμού Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λαρισαίων. Και αυτή η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24/09/1943. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου.

Στις 19:30 στο γήπεδο του Κιλελέρ διοργανώνεται η 25η «Γιορτή Βαμβακιού» από την Τοπική Κοινότητα και το ποδοσφαιρικό σωματείο Α.Ε. Κιλελέρ. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα Κιλελέρ, Αχιλλείου και Νέου Περιβολίου και θα ακολουθήσει λαϊκοδημοτική βραδιά.