Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να λογοδοτήσουν όσοι εξαπάτησαν τους τευτλοπαραγωγούς»

* Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΥΤΛΩΝ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 22:12

Τη βοήθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση με την απορρόφηση από την ΕΒΖ των τεύτλων που παρήχθησαν φέτος, ζήτησε η διοίκηση του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών νομού Λάρισας.

«Είστε η τελευταία μας ελπίδα. Τα τεύτλα πρέπει να συγκομισθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Η Πολιτεία μέχρι στιγμής σφυρίζει αδιάφορα στις οχλήσεις μας περί του τι μέλλει γενέσθαι με την παραγωγή μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδ. Δαλακούρας, ενώ αντίστοιχη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα είχε χθες και ο Σύλλογος της Βορείου Ελλάδος.

Με σκληρά λόγια σχολίασε το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι τευτλοπαραγωγοί ο Κ. Αγοραστός, μιλώντας στην «Ε»: «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Την άνοιξη οι τότε κυβερνώντες διαβεβαίωναν τους παραγωγούς ότι όλα θα πάνε καλά με την παραγωγή τους. Σε συνεννόηση με τον υποψήφιο αγοραστή κ. Φέκερ τούς παρείχαν σπόρια, εφόδια, φάρμακα και τώρα η Πολιτεία υποστηρίζει πως είναι δύσκολο να ανοίξει το εργοστάσιο, λόγω της μη συμφωνίας με τον Καναδό επενδυτή. Και οι τευτλοπαραγωγοί τι φταίνε; Ας τους έλεγαν στην αρχή της περιόδου ότι δεν είναι διασφαλισμένη η λειτουργία της Βιομηχανίας. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Με ποιον τρόπο άραγε θα στηριχθεί η αγροτική παραγωγή; Εγκαταλείποντας μια δυναμική καλλιέργεια;».

Ο Κ. Αγοραστός προχώρησε κι ένα βήμα πιο μπροστά μιλώντας για φυσικούς αυτουργούς που εξαπάτησαν τους παραγωγούς και οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Εισαγγελέα.

Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός επικοινώνησε με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του ζήτησε να βρεθεί άμεσα μια λύση. Ο υπουργός ήταν ενήμερος του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον κ. Αγοραστό, μόλις υπάρξουν εξελίξεις. «Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Γεωργιάδη. Γνωρίζει το θέμα, το οποίο είναι σύνθετο, αλλά αισιοδοξώ ότι στο τέλος οι τευτλοπαραγωγοί θα γλυκαθούν!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Δαλακούρας, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον του, ευχήθηκε να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό. 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπίλλης και οι τευτλοπαραγωγοί Αστ. Τζιόλας και Θεόδ. Χρόνης.

Γ. Ρούστας