Ζήτησε λύσεις, κατέθεσε προτάσεις

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΟΠΕΡΙΒΟΛΩΝ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 16:21

Τη συνδρομή και του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, αναπληρωτού καθηγητού στο ΕΜΠ δρα Κωνσταντίνου Αραβώση, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα καστανοπερίβολα της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου, ζήτησε ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο κ. Κέλλας τόνισε στον κ. Αραβώση την αναγκαιότητα να επιλυθεί το χρόνιο ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς η καστανοκαλλιέργεια κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι παραγωγοί των ορεινών περιοχών του Ν. Λάρισας την εντατικοποιούν, συνεταιρίζονται και ανοίγουν δρόμους στο εξωτερικό, καθιστώντας τις προοπτικές της ιδιαίτερα ευοίωνες.

Οι προτάσεις:

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κέλλας ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αλλαγή των διατάξεων σχετικά με τα παλιά παραχωρητήρια, ώστε να μην απαιτείται η ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και οι διάδοχοι καστανοπαραγωγοί να συνεχίσουν να καλλιεργούν χωρίς εμπόδια. Ακόμη, για την αντί τιμήματος παραχώρηση χρήσης του δικαιώματος δενδροκομικής εκμετάλλευσης, να προτάσσονται στη σειρά προτίμησης οι ήδη νομείς των καστανοτεμαχίων, να απαλειφθεί η υποχρέωση αναδάσωσης ή δάσωσης έκτασης ανάλογης της έκτασης που εγκρίθηκε η επέμβαση, καθώς και να μειωθεί το αντάλλαγμα χρήσης, με την ταυτόχρονη ρύθμισή του σε δόσεις. Επίσης, να υπάρξει ευελιξία στους όρους που αφορούν στην κλίση του εδάφους έως 45% για την παραχώρηση των καστανοτεμαχίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραβώσης αντιμετώπισε θετικά τις παραπάνω προτάσεις του κ. Κέλλα, που είναι και προτάσεις των συνεταιριστών και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει σε συνεργασία με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass