Αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς

ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 17:22

Μέτρα για τη στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας από τον παγετό της περασμένης άνοιξης, ζητά ο βουλευτής κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Στην ερώτησή του, ο πρώην υφυπουργός υπενθυμίζει ότι «στα τέλη Μαρτίου 2019 παρατηρήθηκε έντονη ακαρπία στην καλλιέργεια αμυγδαλιάς σε χωριά των Δήμων Τεμπών και Ελασσόνας. Κατόπιν ενεργειών των παραγωγών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 23 Απριλίου 2019 στο ΥΠΑΑΤ και από τις εισηγήσεις προέκυψε ότι κατά τις χρονικές περιόδους 11 έως 13 Μαρτίου και 28 έως 31 Μαρτίου 2019 συνέβη φαινόμενο παγετού από ριπές παγωμένου αέρα (wind chill) σε όλες τις περιοχές του Δήμου Τεμπών και Ελασσόνας.

…Με το 793/983000 της 07/05/2019 έγγραφο του τμήματος Στατιστικής και Τεκμηρίωσης του ΥΠΑΑΤ ζητήθηκαν από τις ΔΑΟΚ στοιχεία φυτικής παραγωγής που επιβεβαιώνουν τη μείωση παραγωγής καλλιέργειας αμυγδάλου για το έτος 2019, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί με τον κανονισμό de minimis».

Ο κ. Κόκκαλης καταλήγει ερωτώντας τον κ. Βορίδη «ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου σχετικά με την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών από τον παγετό του Μαρτίου 2019 σε χωριά των Δήμων Τεμπών και Ελασσόνας, δεδομένου ότι η μείωση της παραγωγής σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισαν οι Συνεταιρισμοί φτάνουν μέχρι και το 80% της παραγωγής;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass