Συμφωνητικά στις αγοραπωλησίες γάλακτος

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ - ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2019 22:10

Tη θέσπιση υποχρεωτικής σύναψης συμφωνητικών στις πωλήσεις γάλακτος, από τους κτηνοτρόφους στις επιχειρήσεις επεξεργασίας γάλακτος ζητά και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος του Δήμου Τυρνάβου, ένας από τους μεγαλύτερος κτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας, ενώ λαμβάνει πρωτοβουλία πανελλαδικής συνάντησης κτηνοτρόφων για το θέμα αυτό.

Με την απόφαση αυτή ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος του Δήμου Τυρνάβου συντάσσεται με το Συντονιστικό όργανο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 Αναλυτικότερα, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την πρόταση του Συντονιστικού των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που ζητείται από το ΥΠΑΑΤ, για τη θέσπιση υποχρεωτικής σύναψης συμφωνητικών στις πωλήσεις γάλακτος από τους κτηνοτρόφους στις επιχειρήσεις επεξεργασίας γάλακτος.

 Και συνεχίζει στην απόφασή του: Επειδή τα τελευταία δύο χρόνια (2017-2018), υπήρξε μια αναίτια μείωση των τιμών παραγωγού από τις επιχειρήσεις επεξεργασίας γάλακτος, που δεν δικαιολογείται από κανένα οικονομικό στοιχείο, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι:

-Tα προηγούμενα δύο χρόνια δεν υπήρχαν αποθέματα φέτας, όπως το έχει πιστοποιήσει επισήμως ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, μετά τους σχετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε.

-Την τελευταία 5ετία, υπήρξε εκτίναξη τόσο των εξαγωγών φέτας που άγγιξε κοντά το 60%, όσο και της αξίας των εξαγωγών της Φέτας.

-Την τελευταία 5ετία υπήρξε μικρή μεν αλλά άνοδος και της εγχώριας κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με δήλωσή του στην «Ε» ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Δήμου Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης σημειώνει: «Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας, με τους συναδέλφους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ζητάμε και εμείς, ως Κτηνοτροφικός Σύλλογος αλλά και ως μεμονωμένοι παραγωγοί γάλακτος, από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να προχωρήσει άμεσα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε επιτέλους να υπάρξουν πραγματικά συμφωνητικά μεταξύ παραγωγών και αγοραστών γάλακτος, στη βάση της ισότιμης μεταχείρισης και στο πλαίσιο της σύννομης Διμερούς Δικαιοπραξίας.

Παράλληλα, ζητάμε από το ΥΠΑΑΤ να συνεχίσει και να εντείνει τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει με πολύ θετικά αποτελέσματα, βάσει της ΚΥΑ 838/51008/2019 "Μέτρα ελέγχου της αγοράς του γάλακτος" που θεσπίστηκε τον Μάρτιο του 2019.

Τέλος, προτείνουμε και λαμβάνουμε πρωτοβουλία για πανελλήνια συνεννόηση και συνάντηση όλων των κτηνοτροφικών συλλόγων που ενστερνίζονται τις παραπάνω απόψεις και επιθυμούν οι κόποι των κτηνοτρόφων να αποδίδουν καρπούς».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass