Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγιά

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:56
Η λιμνοδεξαμενή της Σκήτης Η λιμνοδεξαμενή της Σκήτης

Αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Δήμο Αγιάς. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του παραλιακού άξονα όπως είναι οι οικισμοί του Αγιοκάμπου, του Στομίου, της Παλιουριάς, της Βελίκας και του Κόκκινου Νερού.

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες καθαρισμού της Λιμνοδεξαμενής Σκήτης. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και αφορούν στην προστασία της κοίτης των χείμαρρων με κατασκευή συρματοκιβωτίων, τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί.

Την εξέλιξη των εργασιών του καθαρισμού του ρέματος στην Παλιουριά και τη Λιμνοδεξαμένη Σκήτης επέβλεψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών Στέλιος Δημότσιος και η προϊσταμένη του Τμήματος Δομών και Περιβάλλοντος Βάγια Κωστούλη. Όπως διαπιστώθηκε οι εργασίες εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καταθέσει οι ανάδοχοι των έργων, ώστε οι εργασίες να έχουν αποπερατωθεί πριν τη χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό προχωρά σε επεμβάσεις που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τον δήμαρχο Αντ. Γκουντάρα υλοποιούμε έργα ουσίας που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση προς τις Περιφέρειες από το κεντρικό κράτος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στρατηγικό και οικονομικό σχεδιασμό, υλοποιεί έργα τα οποία συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Ενώ εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία της Λιμνοδεξαμενής Σκήτης, που βρισκόταν εκτός λειτουργίας για αρκετό καιρό, δίνοντας τη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητάς της, ώστε να υπάρχει περισσότερη ποσότητα αρδεύσιμου νερού για τις καλλιέργειες της περιοχής» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass