Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Προθέρμανση» αγροτών για τα μπλόκα του Ιανουαρίου

ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 22:00
Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα

Την κλασική μέθοδο προετοιμασίας των μπλόκων στις αρχες του νέου έτους θα ακολουθήσει και φέτος η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία συνεδρίασε χθες το μεσημέρι σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών.

Όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία και θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα των δυναμικών κινητοποιήσεων και θα ιεραρχήσει το πλαίσιο των αιτημάτων. Θα προηγηθούν περιφερειακές συσκέψεις, προβάλλοντας η κάθε Περιφέρεια τα προβλήματα των περιοχών τους, ενώ μέχρι τότε θα αναδειχθούν και οι νέες διοικήσεις των Ομοσπονδιών, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» οι εκλογές στην ΕΟΣΝΛ θα γίνουν αρχές Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις τους οι συνδικαλιστές των Ομοσπονδιών στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλει ο αγροτικός κόσμος και να ανακοπεί η νέα επίθεση στη ζωή και το εισόδημα. Ακόμη να μπει ένα τέλος στις ανοιχτές και εξευτελιστικές τιμές -κάτω και από το κόστος παραγωγής- στα προϊόντα, η κερδοσκοπία σε βάρος μας από τις βιομηχανίες και τους εμπόρους με τις πλάτες και ευλογίες των κυβερνήσεων, το εμπάργκο στη Ρωσία και οι δασμοί της Αμερικής που συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική καταστροφή μιας σειράς παραγωγών.

Γ. Ρούστας

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα