Συστράτευση κτηνοτρόφων για τη Διεπαγγελματική Φέτας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 22:10

Προσπάθειες για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής οργάνωσης Φέτας έγιναν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε στον Τύρναβο η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, από τους συνδικαλιστές του κτηνοτροφικού τομέα.

Στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) Δημήτρης Μόσχος (από την Καστοριά), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Στέργιος Κύρτσος και από τον εθνικό κλαδικό συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων, οι συνεταιρισμοί «Γάλα Ελλάς» της Ελασσόνας, Τυρνάβου, Λιβάδι Ελασσόνας, Πυργετού, Αξιού Θεσσαλονίκης, Προσοτσάνης, Ακρογιάλι, Λαζαρίνα Καρδίτσας.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και προεδρεύων της σύσκεψης Γιάννης Γκουρομπίνος ανέφερε ότι «η καρδιά της κτηνοτροφίας της χώρας χτυπά σήμερα στον Τύρναβο». Χαρακτήρισε «μονόδρομο τη σύσταση και λειτουργία της Διεπαγγελματικής, αλλιώς η κτηνοτροφία δεν θα έχει μέλλον». Κατηγόρησε τους «όψιμους σωτήρες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον χώρο, οι οποίοι, ενώ μείωσαν την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος έως και 25 λεπτά, εμφανίζονται τώρα να θέλουν να σώσουν τον κλάδο. Η πρότασή τους όμως να εξαιρεθούν από τη Διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελεί «δούρειο ίππο» για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι φορείς (μεταποιητές, παραγωγοί κ.λπ.) να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Από την πλευρά του ο κ. Κύρτσος επισήμανε την ανάγκη «ο κλάδος να προχωρήσει ενωμένος», ενώ ο Δημήτρης Μόσχος είπε ότι «η Διεπαγγελματική είναι απαραίτητη, αλλά όχι πανάκεια για τον χώρο και ότι δεν θα λύσει ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, εάν δεν υπάρχει οικονομική στήριξή της κι αν οι κτηνοτρόφοι δεν πετύχουν να έχουν παρουσία στον «ΕΛΓΟ Δήμητρα». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε επιστολές μεταποιητών-βιομηχάνων, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν προς το συμφέρον τους τούς κανόνες του παιχνιδιού και πρότεινε η σύσκεψη να μην τελειώσει, αν δεν υπάρξει συμφωνία που θα είναι ομόφωνη από όλους. Άφησε, ωστόσο, αιχμές κατά των μεταποιητών- βιομηχάνων, «οι οποίοι κάθε φορά που πάει να συσταθεί η Διεπαγγελματική Φέτας, συνεχώς δημιουργούν προσκόμματα».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass