Πρώτο βήμα για τη Διεπαγγελματική Φέτας

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ * ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2019 22:02

Παρά την ένταση που επικράτησε και την αμφισβήτηση που προϋπήρχε για τον ρόλο του καθενός, βγήκε τελικά «λευκός καπνός» στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε το βράδυ της Τρίτης στον Τύρναβο, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, από τους εκπροσώπους (συνδικαλιστές και συνεταιριστές) του κτηνοτροφικού τομέα.

Έτσι αποφασίστηκε τα κοινά σημεία, στα οποία επήλθε συμφωνία, να καθαρογραφούν και να αποσταλούν προς έγκριση στα 4 όργανα των κτηνοτρόφων, που είναι η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων (οι συνδικαλιστές) και οι συνεταιριστές που εκφράστηκαν από τον εθνικό κλαδικό συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων. Ακολούθως το τελικό υπόμνημα να αποσταλεί προς ενημέρωση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου. Το κείμενο ανέλαβαν να συντάξουν ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων (και δήμαρχος Τυρνάβου) Γιάννης Κόκουρας και ο τεχνικός σύμβουλος του κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ντ. Μπλιάτσος.

Μετά από 4 ώρες συζήτησης, και παρότι στη διάρκειά της πολλές φορές «άναψαν τα αίματα», στο τέλος επικράτησε η σύνεση και συμφωνήθηκε στη Διεπαγγελματική Φέτας να υπάρχει ίση εκπροσώπηση των παραγωγών με τους μεταποιητές και η συμμετοχή του κάθε οργάνου να γίνει αναλογικά, με βάση το τονάζ γάλακτος που παράγουν, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Ακόμη, να απαγορεύεται το εισαγόμενο γάλα, που μπορεί να προορίζεται για άλλα τυροκομικά προϊόντα, στις βιομηχανίες που παρασκευάζουν και φέτα. Να υπάρχει gps σε όλα τα βυτία που μεταφέρουν γάλα και η έδρα της Διεπαγγελματικής να βρίσκεται στη Λάρισα.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη του Τυρνάβου «ο ρόλος της Διεπαγγελματικής, όταν συσταθεί θα πρέπει να είναι ουσιαστικός και να τύχει της κοινής αποδοχής όλων. Η Διεπαγγελματική θα έχει οικονομική αυτοτέλεια, με βάση και τις εισφορές κτηνοτρόφων και βιομηχάνων για το γάλα στον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Μέχρι τώρα το αποθεματικό που υπάρχει στον ΕΛΓΟ δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά».

 

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass