Ανοίγουν οι άμβυκες στον Τύρναβο

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ * ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΚΟΥΡΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2019 15:01
Ο δήμαρχος Τυρνάβου Ι. Κόκουρας και ο αντιδήμαρχος Γ. Σακούτσιος στο γραφείο του γ.γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Στρατάκου Ο δήμαρχος Τυρνάβου Ι. Κόκουρας και ο αντιδήμαρχος Γ. Σακούτσιος στο γραφείο του γ.γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Στρατάκου

Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία απόσταξης του χύμα τσίπουρου στον Τύρναβο και την ευρύτερη περιοχή, μετά από την καταλυτική παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα χθες στην Αθήνα, στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Κόκουρας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σακούτσιο βρίσκονταν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκεί υπήρξε επαφή με τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, την υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή και τον γενικό γραμματέα κ. Γ. Στρατάκο. Μετά την ενημέρωση από τον δήμαρχο Τυρνάβου, τόσο ο υπουργός όσο και οι συνεργάτες του κατανόησαν τη σοβαρότητα του ζητήματος και έδωσαν το «πράσινο φως» να αποσφραγιστούν οι άμβυκες και να αρχίσει η απόσταξη του τσίπουρου.

Από τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά τη εκλογή του, ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου δούλεψε εντατικά και με επιμονή ώστε να φτάσουμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα, σε συνεργασία πάντα με τον Σύλλλογο Αμβυκούχων - Αμπελοκαλλιεργητών Στεμφυλοπνεύματος Τσίπουρο Τυρνάβου.

Μιλώντας χθες βράδυ στην «Ε», επιστρέφοντας από την Αθήνα ο κ. Κόκουρας ανέφερε ότι: «ως Δήμος από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ ως δημοτική αρχή ενημερώσαμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι και η φετινή λύση είναι προσωρινή και ο Δήμος Τυρνάβου από την επομένη της απόσταξης θα αγωνιστεί για μόνιμη και οριστική λύση των αμβυκούχων - αμπελουργών στο ζήτημα της απόσταξης του χύμα τσίπουρου, ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημά τους και κατ’ επέκταση να προστατευτεί το εισόδημα των αμπελουργών γενικότερα».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κόκουρα αποφασίστηκε στο υπουργείο στην Αθήνα να δημιουργηθεί μετά τον Νοέμβριο μια ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως Δήμος, υπουργείο, Αμβυκούχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.λπ. ώστε να αποφασιστεί μια μόνιμη λύση για την απόσταξη του χύμα τσίπουρου, μακριά από προσωρινές ή όποιες άλλες διαδικασίες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass