«Γλυκιά» συμφωνία στην ΕΒΖ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ *ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:04

Αίσιο τέλος είχε τελικά το «σίριαλ» με τη λειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ και την απορρόφηση της φετινής παραγόμενης ποσότητας τεύτλων, μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της Τράπεζας Πειραιώς, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar (φωτ.).

Οι τελικές υπογραφές έπεσαν χθες, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκρέκα, του διευθύνοντα συμβούλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κ. Χρ. Πούρη, του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας, κ. Αλ. Παπαδημητρίου και του διευθύνοντα συμβούλου της Royal Sugar, κ. Χρήστου Καραθανάση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών νομού Λάρισας Θοδ. Δαλακούρας με δήλωσή του στην «Ε» ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν πιέζοντας την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και κυβερνητικά στελέχη για να μην χαθεί η φετινή παραγωγή και κυρίως να μην εγκαταλειφθεί η τευτλοκαλλιέργεια. Ιδιαίτερα, τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, τους βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό. Από την επομένη μέρα, της παράδοσης της φετινής σοδειάς, θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον της ζάχαρης, που για μας είναι ευοίωνο».

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το νέο αφεντικό θα πρέπει να απορροφήσει την παραγωγή τεύτλων του 2019 και να οργανώσει την καλλιέργεια και την παραγωγή ζάχαρης για τα έτη 2020 και 2021, ενώ ταυτόχρονα αποκτά και το δικαίωμα πρώτου προτιμητέου συνομιλητή, μετά τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης, εφόσον η Τράπεζα Πειραιώς αποφασίσει είτε να επαναμισθώσει τα εργοστάσια είτε να προχωρήσει σε πώλησή τους.

Έτσι άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των δύο εργοστασίων, η οποία θα χρειαστεί να πάρει κάποιες ημέρες, να γίνει καταμέτρηση του πάγιου εξοπλισμού και των ανταλλακτικών από τον εκμισθωτή, ώστε όταν λήξει η σύμβαση μίσθωσης να παραδοθούν στον ιδιοκτήτη μονάδων. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως αν τα τεύτλα θα πάνε για ζάχαρη ή λόγω υποβάθμισης της ποιότητάς τους από τη χρόνια παραμονή στο χωράφι θα πάνε για παραγωγή ζωοτροφών, είτε για βιοκαύσιμα. Δυστυχώς ο χρόνος που απομένει δεν αρκεί για να γίνουν οι παρεμβάσεις συντήρησης της μονάδας στο Πλατύ.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass