Γιόρτασαν την ολοκλήρωση του τρύγου

ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:06
Από τη γιορτινή εκδήλωση για το τέλος του τρύγου στο Οινοποιείο Τυρνάβου Από τη γιορτινή εκδήλωση για το τέλος του τρύγου στο Οινοποιείο Τυρνάβου

Τρύγος τέλος για τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Και αυτή η χρονιά ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη γιορτή στον προαύλειο χώρο του Συνεταιρισμού με κέφι, γλέντι, χορό, με ζωντανή ορχήστρα Τυρναβιτών και τη φιλική παρουσία του γνωστού ερμηνευτή κ. Νίκου Μπάου.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο αγώνας για την ποιότητα των κρασιών που δόθηκε και φέτος στο αμπέλι επισφραγίστηκε.

Φέτος παρελήφθησαν 12.000.000 κιλά περίπου όλων των ποικιλιών σταφυλιών με πολλούς βαθμούς Βe. Και αυτή την περίοδο του τρύγου το Οινοποιείο Τυρνάβου, ανταποκρίθηκε στο έπακρο με τις άριστες πρώτες ύλες από την ευρύτερη περιοχή και τα ντόπια εργατικά χέρια αφήνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στη γιορτινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Οινοποιείου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο οποίος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και το σωματείο εργαζομένων γενικότερα. Επίσης τα στελέχη της επιχείρησης σε όλους τομείς, τους πωλητές και φυσικά τους καταναλωτές. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσιτσιρίγγος στους αφανείς ήρωες όπως είπε χαρακτηριστικά, τα 500 μέλη συνεταίρους – αμπελουργούς του Συνεταιρισμού.

Επίσης παρευρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι του Συνεταιρισμού κ. Κώστας Αλμπάνης, Σπύρος Κοντογιάννης, Βασίλης Ζαφειράκης και Βαγγέλης Βασιλείου.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.

Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου, βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της, μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Παράγονται πολλών ειδών οίνοι, συμπυκνωμένα γλεύκη, αποστάγματα, ούζο και όλα από τα σταφύλια της περιοχής Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι πιστοποιημένος κατά ISO 9001/2000 και στους αμπελώνες των μελών του, εφαρμόζεται σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1-2.2.

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το Οινοποιείο είναι 12.000.000 κιλά. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.

 Τα προϊόντα πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, ενώ μια ποσότητα εξάγεται σε Νιγηρία, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα και Γερμανία και αλλού.

Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass