Μετά τους Κινέζους και Κορεάτες για το ακτινίδιο του Πυργετού

Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΙΝΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 22:00

Σίγουρα μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Κίνας για τις εξαγωγές του κρόκου Κοζάνης και των πυρηνόκαρπων, όπως φυσικά και των ακτινιδίων.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως το ακτινίδιο Πυργετού εξάγεται συστηματικά από το 2014 στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, χωρίς δυστυχώς την ονομασία προέλευσής του, αλλά με την επωνυμία του εμπόρου που το εξάγει. Κι όπως λένε οι διοικητικοί του Συνεταιρισμού το ακτινίδιό μας είναι ανάρπαστο και συνεχώς αυξάνουμε τις εξαγώγιμες ποσότητες. Ωστόσο ο Συνεταιρισμός Πυργετού δεν σταματά να κυνηγά διεθνείς συνεργασίες που θα ανοίξουν νέες αγορές στο ξακουστό προϊόν της περιοχής. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21 Νοεμβρίου αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή του Πυργετού, Κορεάτες επενδυτές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον τρόπο καλλιέργειας και συγκομιδής του ακτινιδίου, ενώ θα επισκεφθούν και συσκευαστήρια του νομού, διευρύνοντας τους τομείς συνεργασίας τους. Βασική προϋπόθεση για να κλειστούν οι συμφωνίες με άλλα κράτη είναι η διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος, κάτι στο οποίο ποντάρουν οι παραγωγοί του Πυργετού με τις βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούν, χρόνια τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκομιδή του ακτινιδίου βαίνει προς ολοκλήρωση, με τους παραγωγούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι, τόσο για την ποιότητα, όσο και για την παραγόμενη ποσότητα, ενώ η τιμή που θα απολαύσουν κυμαίνεται περί τα 65 λεπτά\κιλό.

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass