Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Θα ισχύει το ακατάσχετο αγρο-επιδοτήσεων;

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 15:30

Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ο υπουργός Οικονομικών για το εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Η ερώτηση, που συνυπογράφεται και από άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρχεται ως συνέχεια μίας ασαφούς απάντησης που δόθηκε από την ΑΑΔΕ σε ερώτηση βουλευτή, η οποία αναφέρεται σε μια περίπτωση του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ και δεν αναφέρει καθόλου το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των αγροτικών ενισχύσεων.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις της, όταν από τον Φεβρουάριο του 2017, σε συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να «εφαρμόσει κανονικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και να προχωρήσει στον συμψηφισμό των οφειλόμενων εισφορών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις». Μας προέτρεπαν δηλαδή να κατάσχουμε αγροτικές επιδοτήσεις την ώρα που εμείς τις προστατεύαμε με νόμο. Είχα την τιμή να εισηγηθώ το ακατάσχετο, που τώρα η… ασάφεια της ΑΑΔΕ θέτει εν αμφιβόλω. Οφείλουν άμεσα να δώσουν μία απάντηση απέναντι στους χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα».