Ακόμη οι αποζημιώσεις του 2014...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2019 17:00

Συνάντηση με κτηνοτρόφους της επαρχίας Τυρνάβου είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν καθώς εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν αποζημιωθεί για τον «καταρροϊκό πυρετό», του 2014. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αφού άκουσε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια και «κληρονομήθηκε» από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή μαζί με τις υπηρεσίες μας σταθήκαμε στο πλευρό των κτηνοτρόφων υλοποιώντας όλες τις ενέργειες που προβλέπονταν, προκειμένου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποζημιώσει όσους ζημιώθηκε το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό. Σήμερα πέντε σχεδόν χρόνια μετά οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει από το Υπουργείο καμία αποζημίωση παρά τις δεσμεύσεις της τότε ηγεσίας. Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, κρατάει τον κόσμο στην ύπαιθρο, ενώ η μείωση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Εμείς με πράξεις και έργα δίνουμε λύσεις μέσω των υπηρεσιών μας στη βελτίωση της καθημερινότητας των κτηνοτρόφων και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ενώνουμε δυνάμεις, προκειμένου να πετύχουμε τη λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, που απασχολεί τον κτηνοτροφικό κόσμο της Θεσσαλίας. Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης την άμεση ενεργοποίηση, προκειμένου να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι μας για τη ζημιά που υπέστησαν το 2014».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα- Διαχείρισης Υδάτων Λίμνης Κάρλα Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δαμασίου Μπούσιος Αθ., το μέλος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αργυροπουλίου Β. Κεντρούλης, ο ταμίας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Σωτ. Μπακαγιάννης, ο κτηνοτρόφος Χρ. Μπούσιος και τα στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Αθ. Δρίβας και Π. Τσιαμπαλής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass