Δεν υπάρχουν καλά νέα για τους αμυγδαλοπαραγωγούς

ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ Μ. ΒΟΡΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΚΑΙ Γ. ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 16:15

«Μια από τα ίδια, χωρίς καμία δέσμευση…» στο θέμα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών και την προχθεσινή σύσκεψη στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρεται ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κων. Κολλάτος, σε δήλωσή του.

Με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον διάδοχό του για την «κλειστή συνάντηση».

Η δήλωση του κ. Κολλάτου:

«Μετά την προχθεσινή συνάντηση των αμυγδαλοπαραγωγών με τη δημοτική αρχή και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη θα περίμενε κανείς να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της αποζημίωσης, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε.

Επίσκεψη μία από τα «ίδια», χωρίς καμία δέσμευση του υπουργού, υποσχέσεις τύπου η «ή ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ» και η περιπέτεια των αμυγδαλοπαραγωγών συνεχίζεται....

 Να θυμίσουμε ότι επί θητείας μας πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο παρελθόν, η μεν πρώτη τις 19 Απριλίου 2019 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του τότε υφυπουργού κ. Βασίλη Κόκκαλη και του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, των τότε κυβερνητικών βουλευτών καθώς και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών.

Η δεύτερη διευρυμένη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι παρουσία των παραπάνω παραγόντων.

Εκεί κατατέθηκαν τεκμηριωμένες εισηγήσεις τόσο του μετεωρολόγου κ. Καρανίκα όσο και του καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νάνου καταλήγοντας ότι υπήρχε φαινόμενο παγετού (wind chill) στην περιοχή μας τις χρονικές περιόδους 11-13 και 28 με 31 Μαρτίου. Στις 3/5/2019 με τον υπ’ αριθμό 3388/3-5-2019 έγγραφο του Δήμου Τεμπών αποστείλαμε επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία που αποδεικνύονταν το παραπάνω στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με το 793/983000 της 7/5/2019 έγγραφο του τμήματος Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητήθηκαν από τη ΔΑΟΚ στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη μείωση της παραγωγής καλλιέργειας αμυγδάλου προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Μεσολάβησαν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου και οι εθνικές εκλογές του Ιουλίου. Στη νέα Δημοτική Αρχή και στον κ. Μανώλη θέσαμε δύο φορές το ερώτημα για τις ενέργειές του προς το αρμόδιο Υπουργείο και ποια είναι η θέση του Υπουργείου σχετικά με τις αποζημιώσεις χωρίς φυσικά να λάβουμε κάποια απάντηση.

Και βλέπουμε μέσω δημοσιεύματος σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο την κλειστή συνάντηση του Υπουργείου.

Αλήθεια τι φοβήθηκε η νέα Δημοτική Αρχή και δεν κάλεσε και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης; Έτσι αντιλαμβάνονται τη συνεργασία και τη συνέργεια που επικαλούνται; Όπου εμμέσως πλην σαφώς έδειξαν τη διαδικασία των ΠΣΕΑ .

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους (Δημοτική Αρχή, βουλευτές Ν. Λάρισας, Υπουργείο) να προκριθεί η περίπτωση αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών μέσω του κανονισμού του ΕΛΓΑ καθώς η μείωση παραγωγής φτάνει σε επίπεδο παραγωγής 90% και να δρομολογηθούν εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να δοθούν οι δέουσες λύσεις.

Γιατί μόνο τότε... τα λόγια γίνονται πράξεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass