«Πράσινο φως» για Διεπαγγελματική Φέτας

* ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ DE MINIMIS ΣΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2019 18:08

ΑΘΗΝΑ
«Ανοίγει» ο δρόμος για την συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, μετά από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά αναγνώρισης των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΕΔΟ).


Παράλληλα, θεσπίζεται το κυρωτικό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τυχόν παραβάσεις. Επίσης, τίθενται συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού αναφορικά με συμφωνίες, αποφάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.
Επίσης, με την υπουργική απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη δυνατότητα επέκτασης κανόνων των ΕΔΟ και σε μη μέλη τους και με αναλυτική μεταβατική διάταξη ρυθμίζονται τα θέματα αναγνώρισης και λειτουργίας των υπαρχουσών, καθώς και των υπό αναγνώριση ΕΔΟ.
Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται 8 μόλις ημέρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για τον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ)».
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
Σε 19,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) προς τα επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια, αμύγδαλα και τον καπνό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ενίσχυση σε ροδάκινα και νεκταρίνια θα ανέλθει σε 10.435.000 ευρώ, ενώ τα 6.450.000 ευρώ θα αγγίξει η ενίσχυση για τα αμύγδαλα. Τέλος, στην απόφαση, προβλέπονται de minimis 2,4 εκατ. ευρώ για την καλλιέργεια καπνού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass