Διαβούλευση για Ευρω-Συμμαχία Βάμβακος

*Σε Μεσογειακή συνάντηση που έγινε στη Βαρκελώνη *Εντονο ενδιαφέρον για μεταφορές και τη στενότερη σύνδεση με εταιρείες πώλησης ρούχων

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2019 17:00

Παρουσία εκκοκκιστών, εμπόρων, μεσιτών, κλωστοϋφαντουργών, μεταφορών, αλλά και όλων των σχετικών με την αλυσίδα βάμβακος, τόσο από την Ε.Ε., την Τουρκία, την Αίγυπτο όσο και από την Ασία πραγματοποιήθηκαν οι «4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού», στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τους καλεσμένους τους στο ξενοδοχείο «Avenida Palace», με ένα κοκτέιλ.

Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών κ. Βασίλης Μάρκου, του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος της Ισπανίας κ. Josep Barderi και του Ανταλλακτηρίου Βάμβακος της Σμύρνης κ. Boris Kocagoz, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκαν διεξοδικά στην παραγωγή βαμβακιού στη χώρα που αντιπροσωπεύουν.

Ακολούθησαν εισηγήσεις για την αιγυπτιακή Κλωστοϋφαντουργία, τις εξελίξεις σχετικά με το μη γενετικά τροποποιημένο τουρκικό βαμβάκι, παρουσιάστηκαν η λειτουργία και οι σκοποί της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος, ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών, αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς του προϊόντος.

Το απόγευμα, στη δεύτερη συνεδρία, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν στην τεχνολογία blockchain αλλά και την άποψη για το προϊόν από brands, δηλαδή εταιρείες πώλησης ρούχων.

Παράλληλα με τις εργασίες του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις – συζητήσεις, προκειμένου να υπάρξει εκτενής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά του βαμβακιού, αλλά και να προβληθούν ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα του ελληνικού προϊόντος, καθώς και της εντατικής προσπάθειας για την παρουσία του στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τους παρευρεθέντες, η συμμετοχή των οποίων ήταν μεγάλη και οι οποίοι ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου, η διοργάνωση τέτοιων πρωτοβουλιών, όπως οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, αποτελεί εχέγγυο για την ανάδειξη της σημαντικότητας του προϊόντος στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δείπνου προς τους προσκεκλημένους από τους διοργανωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass