Να δοθεί παράταση για το αγροτικό τιμολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΖΗΤΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2019 16:50

Να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου 2020 από τη ΔΕΗ ΑΕ για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου, για όλες τις υφιστάμενες και ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις, ζητά η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ που υπογράφει ο πρόεδρος της Δ.Ε. Δημήτριος Αχ. Ντογκούλης « η ΥΑ 140424/06.03.2017 σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου για όλες τις υφιστάμενες και ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις, επανακαθορίστηκε και βασιζόμενη σε αυτή η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ εν μέσω θέρους (δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου) ενημέρωσε τους πελάτες της για τη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν μέχρι τις 31/12/2019, προκειμένου να μην προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων Προμήθειας και την τελική διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών πρέπει να δοθεί για τους εξής λόγους:

* Σημαντικά έγγραφα για την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας είναι η προσκόμιση της Άδειας Χρήσης Ύδατος ή η βεβαίωση υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας από τους αρμόδιους φορείς (ΔΑΟΚ, ΤΟΕΒ κ.ο.κ.). Οι συνάδελφοι Γεωτεχνικοί που έχουν αναλάβει την έκδοση των βεβαιώσεων αυτών, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών και απασχολούνται σε πυρετώδεις ρυθμούς. Ο μεγάλος όγκος βεβαιώσεων που πρέπει να εκδοθούν σε συνάρτηση με τον μικρό αριθμό υπαλλήλων καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

* Μεγάλος αριθμός πολιτών δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση για τη χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας και νέοι φάκελοι υποβάλλονται αυτή την περίοδο.

* Το χρονικό διάστημα που έδωσε η ΔΕΗ ΑΕ ως προθεσμία είναι εξαιρετικά μικρό αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι αγροτικές εργασίες κορυφώνονται στα τέλη του φθινοπώρου και δεν υπήρχε η δυνατότητα να απευθύνονται οι αγρότες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.

* Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτείται η αλλαγή επωνυμίας του αγροτικού τιμολογίου και η είσπραξη εγγύησης (τουλάχιστον 130 ευρώ) για κάθε σημείο υδροληψίας, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολή την οικονομική τακτοποίηση των απαιτήσεων αυτών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τους αγρότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass