Σχέδια για δράσεις 31 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 1.768 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2019 15:33

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοίνωσε την ανάρτηση των αποτελεσμάτων του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής από φυσικά και νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα αγροτών για την ένταξη στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης. Σημειώνεται ότι επί των αποτελεσμάτων υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ένστασης εντός ενός μηνός.

Παράλληλα, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των γνωμοδοτικών επιτροπών για 7.744 αιτήσεις ενώ έχει τεθεί ο στόχος της έκδοσης των αποφάσεων ένταξης έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Ιανουάριο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας (η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων πανελλαδικά) θα ανακοινώσει τις αποφάσεις ένταξης των δικαιούχων στα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ έχουν υποβληθεί 1.768 αιτήσεις, με προϋπολογισμό 30,9 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΥΠΑΑΤ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δίνει υπόσταση στα σχέδια Βελτίωσης, τα οποία «ξεπάγωσε» μέσα σε δύο μόλις μήνες και ύστερα από απραξία δύο ολόκληρων ετών. Τα Σχέδια Βελτίωσης αποτελούν, όπως έχει επισημάνει ο κ. Βορίδης, βασικό επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και σε συνδυασμό με τα δύο, μοναδικά στο είδος τους, χρηματοδοτικά εργαλεία που συγκρότησε το Υπουργείο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ανοίγει τον δρόμο στην ανάταξη της αγροτικής οικονομίας της πατρίδας μας. Μάλιστα, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων η δημόσια δαπάνη του μέτρου έχει αυξηθεί από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ».

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Να σημειωθεί πως όλοι οι αγρότες οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει το Σχέδιο Βελτίωσης έως το τέλος του 2023, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει «γέφυρα» λόγω των περικοπών της ΚΑΠ και έτσι οι Περιφέρειες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των απεντάξεων. Ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων Κων. Μπαγινέτας έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για την ερχόμενη ΚΑΠ και τα λιγοστά κονδύλια των Προγραμμάτων. «Αν έχουμε 3,5 δισ. ευρώ και το 1,2 δισ. ευρώ πάει στην Εξισωτική, όπως αντιλαμβάνεστε για τα άλλα μέτρα η πίεση είναι μεγάλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα Σχέδια Βελτίωσης είναι στην ουσία επιδοτούμενα προγράμματα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και ανταγωνιστικότητας του σύγχρονου αγρότη, που θα θελήσει να υλοποιήσει πρωτότυπα και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια, δηλαδή, εξοπλισμοί, τρακτέρ, εργαλεία κ.λπ. Είναι μια ενισχυτική δράση για το τελικό προϊόν που παράγει, που του προσδίδει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως προς τις παραγόμενες ποσότητες, αλλά κυρίως και στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass