Τον Φεβρουάριο οι εκτιμήσεις για το χαλάζι

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2019 16:03

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου Τυρνάβου, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο και συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο κ. Μιχάλη Λιόντο.

Κύρια θέματα συζήτησης ήταν το χρονοδιάγραμμα και η πρόοδος των εκτιμήσεων σχετικά με τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί του Δήμου Τυρνάβου μέσα στο 2019 από το χαλάζι και τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή .

Ο κ. Λιόντος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εκτιμήσεων ενημέρωσε ότι τα πορίσματα θα αναρτηθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουάριου του 2020 και ότι οι αποζημιώσεις θα γίνουν στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον νομό του Οργανισμού.

Στη συνέχεια συζητήθηκε ο προβληματισμός των αγροτών σχετικά με το βακτηριακό κάψιμο και τις ζημιές που θα υποστούν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου στο άμεσο μέλλον, όπως και η παντελής ύπαρξη οφθαλμών στα αμπέλια της κοινότητας Δαμασίου από την έντονη χαλαζόπτωση μέσα στο 2019 .Ο προϊστάμενος απαντώντας υποσχέθηκε ότι ο ΕΛΓΑ θα σταθεί κοντά στα προβλήματα και δεσμεύτηκε αρχές του νέου χρόνου να επισκεφτεί τον Δήμο Τυρνάβου.

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου Ανδρέας Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη ανάδειξης και εφαρμογής των αντιχαλαζικών διχτύων στον Δήμο Τυρνάβου μέσα από το επιδοτούμενο νέο πρόγραμμα.

Κλείνοντας η συζήτηση, όλοι αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass