«Εμφύλιος» κτηνοτρόφων για τη Διεπαγγελματική Φέτας

ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 22:04
Στο μέσο της κτηνοτροφικής διαμάχης έχει βρεθεί ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αφού στελέχη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων αφήνουν να εννοηθεί πως ήταν ενήμερος για την επανακατάθεση του φακέλου (η φωτ. από τη συνάντηση του περασμένου Αυγούστου) Στο μέσο της κτηνοτροφικής διαμάχης έχει βρεθεί ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αφού στελέχη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων αφήνουν να εννοηθεί πως ήταν ενήμερος για την επανακατάθεση του φακέλου (η φωτ. από τη συνάντηση του περασμένου Αυγούστου)

Πόλεμος στις τάξεις των κτηνοτρόφων της χώρας ξέσπασε με αφορμή την απόφαση της επανακατάθεσης του φακέλου για τη Διεπαγγελματική Φέτας του 2017, από την πλευρά του ΣΕΒΓΑΠ, της ΠΕΚ και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς χθες βράδυ υπήρξε οργισμένη αντίδραση από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Δήμου Τύρναβου και τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την κίνηση «πραξικοπηματική, εγκληματική και διχαστική πράξη, άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα της κτηνοτροφίας».

Υπενθυμίζεται πως προχθές βράδυ η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως «πριν από τα Χριστούγεννα επανακαταθέσαμε την αρχική αίτηση που είχαμε καταθέσει το 2017, χωρίς καμία αλλαγή και μάλιστα μετά τη νέα νομοθεσία που θέσπισε το ΥΠΑΑΤ, μαζί με τον ΣΕΒΓΑΠ και την ΠΕΚ για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής». Ουσιαστικά επρόκειτο για μια ενέργεια επίσπευσης των διαδικασιών, πριν η προσπάθεια αυτή εξελιχθεί σε σήριαλ με πολλά επεισόδια». Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Γιάννης Γκουρομπίνος άφηνε να εννοηθεί ότι η Ομοσπονδία «δεν αποκλείει κανέναν. Η ανακοίνωσή μας είναι σαφής: Είμαστε ανοικτοί σε όλους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά η διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας γιατί από το 2003 μέχρι σήμερα έχουμε μόνο λόγια και όχι πράξεις».

Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Δήμου Τύρναβου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, μαζί με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας «διασπαστές του κτηνοτροφικού κλάδου, που επιστρέφουν στο προσκήνιο ως φαντάσματα του παρελθόντος». Τους ζητά μάλιστα «να παραιτηθούν άμεσα, διότι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργύρης Μπαϊρακτάρης «με την επανακατάθεση του διχαστικού φακέλου του 2017, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και του ΣΕΒΓΑΠ, πιστοί στο δόγμα «εμπρός πίσω» του «συνδρόμου Πόπωτα», ουσιαστικά παίρνουν πίσω την υπογραφή τους για ενωτική Διεπαγγελματική Οργάνωση και αποκλείουν τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), τον Κλαδικό Αιγοπροβατοτροφικό Συνεταιρισμό «Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδος», τον ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων – Υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) και την Ένωση Τυροκόμων Θεσσαλίας». Ακόμη αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως «ο πρόεδρος της ΠΕΚ κ. Στέργιος Κύρτσιος δήλωσε άγνοια για την επανακατάθεση του παλιού φακέλου για τη Διεπαγγελματική Φέτας και χαιρετίζουν την απόφασή του να αποσύρει την υπογραφή του από τον συγκεκριμένο φάκελο του ΣΕΒΓΑΠ για τη Διεπαγγελματική Φέτας, εμμένοντας στην ίδρυση διεπαγγελματικής Φέτας (ΕΔΟΦ) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Όσον αφορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, αυτός βρίσκεται στο ενδιάμεσο της κτηνοτροφικής διαμάχης. Από τη μία στελέχη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων αφήνουν να εννοηθεί πως ήταν ενήμερος για την επανακατάθεση του φακέλου και πως η υπουργική απόφαση που μείωσε το ποσοστό παραγωγής γάλακτος από 33% σε 15%, ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο στην Ομοσπονδία να προχωρήσει, έστω και μόνη της, στο εγχείρημα συγκρότησης της Διεπαγγελματικής.

Από την πλευρά του, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τύρναβου στην ανακοίνωσή του «καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, να συνδράμει με τις δέουσες ενέργειες, που απορρέουν από τα θεσμικά του καθήκοντα, ώστε να αποφευχθεί το έγκλημα σε βάρος της φέτας και του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

 

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass