Ματαιώθηκε η έξοδος των τρακτέρ σε Φάρσαλα και Πλατύκαμπο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ»

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 22:00
Οι συνδικαλιστές της ΕΟΑΣΝΛ Σωκρ. Αλειφτήρας και Χρ. Αδαμόπουλος Οι συνδικαλιστές της ΕΟΑΣΝΛ Σωκρ. Αλειφτήρας και Χρ. Αδαμόπουλος

Με μια ανακοίνωση οι δύο εκλεγμένοι Φαρσαλινοί της ΕΟΑΣΝΛ, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αδαμόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Σωκράτης Αλειφτήρας, «έβαλαν» χειρόφρενο στις αγροτικές κινητοποιήσεις στα Φάρσαλα, χθες το πρωί, πριν καν ξεκινήσουν, διαβλέποντας τη μικρή συμμετοχή από τη μεριά των αγροτών και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απέτυχε η προσπάθεια εξόδου των τρακτέρ από Φαρσαλινούς αγρότες.

Στους λόγους επισημαίνουν τη θέληση κάποιων αγροτών να δώσουν πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, τις προσπάθειες κάποιων κυβερνητικών μηχανισμών να ασκήσουν πολύμορφες πιέσεις σε Φαρσαλινούς αγρότες και να δημιουργήσουν ένα αφήγημα περί αριστερών κινητοποιήσεων, καθώς και την κακή οργάνωση των αγροτικών συλλόγων της επαρχίας προς τα μέλη τους. Τέλος, δίνουν ραντεβού στην «Agrotika» το ερχόμενο Σάββατο.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής: «Οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων και τα μέλη του, εδώ και 1,5 μήνα γυρνώντας από χωριό σε χωριό και κάνοντας συνεχείς συσκέψεις ενημέρωναν τον κόσμο για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και τις προθέσεις των κυβερνώντων απέναντι σ’ αυτά. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου Πανθεσσαλικού μπλόκου στη Νίκαια με συμμετοχή και των Φαρσαλινών αγροτών.

Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή απέτυχε και οι λόγοι είναι πολλοί: Η θέληση κάποιων αγροτών να δώσουν πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, oι προσπάθειες κάποιων κυβερνητικών μηχανισμών να ασκήσουν πολύμορφες πιέσεις σε Φαρσαλινούς αγρότες και να δημιουργήσουν ένα αφήγημα περί αριστερών κινητοποιήσεων, oι ίδιοι οι αγροτικοί σύλλογοι και τα μέλη τους θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα, να ενημερώνουν πιο συχνά τους αγρότες και να «πιάνουν» τον παλμό της επαρχίας.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες και στα χωριά μας με σκοπό την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων. Ό,τι κερδίσαμε τόσα χρόνια, το κερδίσαμε στα μπλόκα και με τα τρακτέρ στην Εθνική οδό. Αυτή είναι η δύναμή μας, αρκεί να το πιστέψουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους αγρότες για το Σάββατο 1η του Φλεβάρη και ώρα 12:00 στο Συλλαλητήριο της AGROTICA».

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν υπήρξε έξοδος των τρακτέρ από Λαρισαίους αγρότες, καθώς ελάχιστοί αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας να δημιουργήσουν μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν φέτος τους αγρότες να μην διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική στον πρωτογενή τομέα, παρά την κινητοποίηση στελεχών της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΑΣΝΛ με ανακοίνωσή της απευθύνει νέο κάλεσμα στους αγρότες «να πιστέψουν στη δύναμη των τρακτέρ και των αγώνων μας. Είτε θα βγουν μαζικά και μαχητικά στον αγώνα μαζί μας είτε θα ξεκληριζόμαστε ένας-ένας διότι αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή, αδιέξοδη και δεν αλλάζει από τον καναπέ». Επικρίνει «αυτούς που δεν σταματάνε να χύνουν χολή για τον αγώνα μας και να αναμασούν την αισχρή συκοφαντία περί κομματικής Ομοσπονδίας, κομματικών αγροτικών συλλόγων και υποκινούμενων κινητοποιήσεων. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, κύριοι! Φτάνει πια το παραμύθι και η συκοφαντία! Εσείς οι ίδιοι δεν ήσασταν πέρυσι στα μπλόκα μαζί με τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων; Τι άλλαξε φέτος; Λύθηκαν τα προβλήματα ή οξύνθηκαν».

Τέλος, ανακοινώνει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στην Εγνατία, στην εμπορική πύλη της AGROTIKA.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass