Στη Βουλή προβλήματα των μελισσοκόμων

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 16:44

Αμέσως ανταποκρίθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας γραπτή ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας (φωτ.).

Στη μεταξύ τους συζήτηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολύ θετικό κλίμα, κυριάρχησε το μείζον ζήτημα λειτουργίας ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου, προκειμένου η Πολιτεία να αποκτήσει μια καθαρή εικόνα της ελληνικής μελισσοκομίας, που είναι βέβαιο πως θα αλλάξει και το καθεστώς χρηματοδότης από πλευράς της Ε.Ε..

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε και η διασφάλιση της ποιοτικής παραγωγής μελιού, η οποία περνάει από την αυστηροποίηση των ελέγχων από πλευράς της Πολιτείας σε ό,τι αφορά στους ψεκασμούς των φυτών που βρίσκονται σε ανθοφορία.

Η ατζέντα επεκτάθηκε, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, και στο θέμα της ανάγκης άμεσης ένταξης της μελισσοκομίας στην οικοτεχνία, μέσω Υπουργικής Απόφασης, έτσι ώστε οι μελισσοκόμοι να μπορέσουν να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους, γεγονός που θα τους επιτρέψει να γίνουν επιχειρηματικά βιώσιμοι.

Στο πλαίσιο της ερώτησης, η Λαρισαία πολιτικός ζητάει να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τις προθέσεις του, σε σχέση με το ελλιπές και μη εφαρμόσιμο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την ελληνική μελισσοκομία, όπως και το ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να λάβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής μελισσοκομίας και την ανάδειξη των δυνατοτήτων της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass