«Η κυβέρνηση δεν ξεμπέρδεψε μαζί μας…»

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2020 16:00

«Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αγρότες που συμμετείχαν στα μπλόκα του αγώνα σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας στον Τύρναβο και στον Πλατύκαμπο.

Η κινητοποίηση πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε με όλα τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο. Να ανακόψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, τονίζοντας πως «ειπώθηκαν ψέματα ότι λύθηκαν τα προβλήματα και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Ξεχάστηκαν προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εδώ στη Λάρισα για επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο, δεσμεύσεις που προφανώς έγιναν προς άγρα ψήφων. Αξιοποιήθηκαν διάφοροι «πρόθυμοι» αγρότες που για το ατομικό συμφέρον τους και υποσχέσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο πολέμησαν την κινητοποίηση. Στόχος τους ήταν να μην βγει ούτε ένα τρακτέρ στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, και σε όλη τη χώρα, δεν τα κατάφεραν! Στήθηκε ένα πολύ μαζικό μπλόκο από τους αγρότες του Τυρνάβου, του Δαμασίου και των άλλων χωριών της περιοχής με προμετωπίδα πέρα από όλα τα γενικότερα προβλήματα το θέμα του χαρακτηρισμού του παραδοσιακού χύμα τσίπουρου ως «προϊόν απόσταξης μικρών διημέρων», οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε ξεκλήρισμα χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές. Το τσίπουρο ανήκει στους παραγωγούς του και όχι στα μεγάλα ποτοποιεία που έτρεξαν να συγχαρούν τον κ. Γεωργιάδη για την απόφασή του. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα ξεπατωθούν τα αμπέλια και οι καλλιεργητές αλλά εμείς θα ξεπατώσουμε την πολιτική τους. Επειδή το χύμα τσίπουρο είναι το πιο αγνό σε σχέση με τις βιομηχανίες, εμείς αντιπροτείνουμε στην κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει το τσίπουρο για τα ποτοποιεία και να το ονομάσει «προϊόν απόσταξης ποτοποιών», ενώ τσίπουρο να ονομάζεται το παραδοσιακό αγνό χύμα τσίπουρο. Στήθηκε μπλόκο στον Πλατύκαμπο παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες να μην γίνει αυτό εφικτό. Προσπάθειες που έφτασαν ως και σε απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα προς τον αντιπρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Α. Λαχανά από κομματικό στέλεχος της ΝΔ ΔΗΜΤΟ Κιλελέρ».

Ακόμη η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «διότι ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βορίδη ώστε να του θέσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και να πάρουμε απαντήσεις της κυβέρνησης και για μια ακόμη φορά απέφυγε να μας συναντήσει, γιατί ξέρει ότι απέναντί του δεν έχει πρόθυμους να τους χτυπήσει την πλάτη ή να τους υποσχεθεί ατομικές λύσεις στα προβλήματα. Ο υπουργός «κρύφτηκε» και ουδέποτε απάντησε στο αίτημά μας».

Η Ομοσπονδία τονίζει πως «ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο. Να ανακόψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί έναν-έναν στο ξεκλήρισμα και να έχουμε κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματά μας ώστε να πάρουμε «ανάσα» και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αναλογιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα: Θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα αν δεν κάναμε όλους αυτούς τους αγώνες την τελευταία 25ετία; Θα κερδίζαμε χωρίς αγώνες μόνο την τελευταία 4ετία αφορολόγητο, ακατάσχετο, απαλλαγή από την καταβολή φόρου επιτηδεύματος, μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις αρχικές προθέσεις; Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας. Συνεχίζουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass