Ζήτησαν δεσμεύσεις για τα αιτήματα των αγροτών

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 15:21
Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βουλή Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βουλή

Απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) βρέθηκε προχθές στη Βουλή, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και με αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή «η συνάντηση με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καλαφάτη (γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ) δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω άλλων συναντήσεών του, αλλά στην ουσία η ΝΔ απέφυγε να μας συναντήσει, όπως και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Προφανώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών τους».

 Για τις υπόλοιπες συναντήσεις, στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται πως «με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα ζητήσαμε να υπάρξει συζήτηση στη Βουλή με βάση τα αιτήματά μας, να ακουστούν οι θέσεις των κομμάτων, να υπάρξουν δεσμεύσεις για λύσεις. Μας απάντησε ότι είναι πιθανό να υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία να κληθούμε για να παρουσιάσουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση. Στις συναντήσεις μας με τα κόμματα θέσαμε το πλαίσιο αιτημάτων και τις ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς τα αιτήματά μας είναι διαχρονικά, που σημαίνει ότι, ενώ οξύνονται τα προβλήματα, δεν δίνονται λύσεις προς όφελός μας. Αναδείξαμε για μια ακόμα φορά πως ό,τι αποσπάσαμε και όποια αιτήματά μας ικανοποιήθηκαν οφείλονται στις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε και όχι στην πολιτική βούληση των κυβερνήσεων. Επειδή όμως με τα λόγια δεν χόρτασε κανείς, αναμένουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες άμεσα για την ουσιαστική στήριξη των αιτημάτων μας και των μορφών πάλης που επιλέγει το αγροτικό κίνημα ώστε να υπάρξουν λύσεις».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή των Μπλόκων καλεί για μια ακόμα φορά «αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Να συνειδητοποιήσουν ότι αν δεν βγούμε μαζικά στον δρόμο να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λύσεις προς όφελός μας. Απεναντίας, θα στέκονται, όπως και τώρα, εχθρικά και θα μας ξεκληρίζουν σταδιακά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass