Πρόταση Κόκκαλη για 10% έκπτωση στη φορολογία συνεταιριζόμενων αγροτών

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 15:40

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης σημειώνει τα εξής:

«Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι που έγινε στη Λάρισα την περασμένη Παρασκευή, οι αγρότες και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα άτυπο debate με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Στο αίτημα για μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα για την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ανασυσταθεί από τις στάχτες του, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται διότι θα ήταν αντισυνταγματικό, αφού αντίκειται στην αρχή της φορολογικής ισότητας.

Εμείς από την άλλη, λέμε ότι αν υπάρχει διάθεση και γνώση του αντικειμένου, βρίσκονται λύσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του Έλληνα αγρότη. Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη: Να δίνεται έκπτωση της τάξης του 10% στη διαδρομή του χρήματος από τον τζίρο του συνεταιρισμού που περνάει ως κέρδος στο φορολογητέο εισόδημα του συνεταιριζόμενου αγρότη.

Με αυτή την πρότασης αφενός παρέχεται κίνητρο ένταξης για τους αγρότες στους συνεταιρισμούς, αλλά κι από την άλλη αποφεύγεται τυχόν συνταγματικό κώλυμα σε ό,τι αφορά την αρχή της φορολογικής ισότητας.

Ιδού η Ρόδος για τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ας αφήσουν τους «επενδυτές» και τις συνταγματικές προφάσεις κι ας νομοθετήσουν υπέρ των ασθενέστερων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass