Ματαιώνεται το αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 15:30

Να ματαιώσει το προγραμματισμένο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 22 Μαρτίου, αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση παροτρύνει «και τους αγρότες και κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ταυτόχρονα διεκδικούμε με βάση την κατάσταση στη χώρα:

Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στην Ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό.

Να υπάρχει αποζημίωση όπως και πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό για αγρότες-κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες».

Υπενθυμίζεται πως «φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, ενάντια στην εκμετάλλευση των τσιφλικάδων και των κυβερνήσεων της εποχής, διεκδικώντας να γίνουν ιδιοκτήτες της γης που πότιζαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για τα κέρδη των τσιφλικάδων και των τσιρακιών τους».

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας γίνεται λόγος ακόμη και για την αντιαγροτική πολιτική που ακολουθείται και στα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass