Απλήρωτοι ένα χρόνο μετά…

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2020 15:32

Με ενστάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας συνεχίζουν τον αγώνα τους παραγωγοί της Αγιάς, οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που υπέστησαν πέρυσι από τις καιρικές συνθήκες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς ανάφερονται τα εξής:

«Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που αρκετές περιοχές της Αγιάς επλήγησαν από χαλάζι, με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής και πολλοί αγρότες να βρεθούν για άλλη μια φορά χωρίς καρπούς, χωρίς εισόδημα, παρά μόνο με χρέη προς τρίτους για τις καλλιεργητικές εργασίες που ήδη είχαν γίνει.

Μεσολάβησε η νέα καλλιεργητική χρονιά, όπου οι ίδιοι αγρότες θα έπρεπε πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πάλι να επενδύσουν στα χωράφια τους, περιμένοντας βασανιστικά το πότε ο ΕΛΓΑ θα ανακοινώσει τις εκτιμήσεις για τις ζημιές από το χαλάζι ώστε με τις αποζημιώσεις κάπως να φέρουν βόλτα τα έξοδά τους.

Οι εκτιμήσεις ήρθαν μετά κόπων και βασάνων και μετά τις συνεχείς οχλήσεις των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ. Ήρθαν μόλις την Τρίτη μετά από έντεκα μήνες αφότου έγινε η καταστροφή. Ήρθαν, αλλά προς έκπληξη όλων οι ενορχηστρωμένες προς τα κάτω εκτιμήσεις στις παραγωγές ανά στρέμμα έχουν ως αποτέλεσμα οι αποζημιώσεις να είναι ψίχουλα.

ΕΛΓΑ και κυβέρνηση στοχεύουν στην καταστροφή των μικρών αγροτών προς όφελος των μεγαλοπαραγωγών. Ακόμη μια φορά φαίνεται η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς και η συμβολή του κράτους ως οφείλει στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.

Προχωράμε άμεσα σε ομαδικές ενστάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για αποκατάσταση της αδικίας».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass