Επιπλέον 10ήμερο για δήλωση ζημιάς

ΕΝΩ Ο ΕΛΓΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ 2019

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 15:34

Την επιμήκυνση της προθεσμίας για προσωρινή δήλωση ζημίας από 15 σε 25 μέρες ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία κάνει τις μετακινήσεις των παραγωγών δυσκολότερες.

Σημειώνει ότι η ανωτέρω προθεσμία ισχύει για όλες τις ενεργές αναγγελίες ζημιάς, καθώς και όσες εγκριθούν στο εξής για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί. Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει ο Οργανισμός, από την Παρασκευή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του η Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς όπου μπορούν οι παραγωγοί να εκτυπώνουν και να συμπληρώνουν τα απαραίτητα περιγραφόμενα πεδία.

Παράλληλα, τις δηλώσεις αυτές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλάβουν από ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και αφού συμπληρωθούν θα πρέπει να εναποθέτουν σε προβλεπόμενα διαμορφωμένα σημεία, προκειμένου να πρωτοκολληθούν. Δύνανται επίσης εναλλακτικά, αφού τις εκτυπώσουν και τις υπογράψουν, να τις σαρώσουν (σε σκάνερ) και να τις αποστείλουν με e-mail στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α.

Για τις προσωρινές αυτές δηλώσεις δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού. Όλες οι πρόσφατες αναγγελίες ζημιάς είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α.

ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ καταβάλλονται σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου, συνολικά 22 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 9.952 δικαιούχους, αγρότες, ασφαλισμένους του. Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 22.001.409 ευρώ και, όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφορά «αποζημιώσεις σε καταστροφές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2019».

Όπως σημείωσε «εντός του μήνα Απριλίου θα καταβληθεί μια ακόμη δόση αποζημιώσεων, για όλες τις νέες εκθέσεις εκτιμήσεων, οι οποίες θα έχουν εκκαθαριστεί» και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «περαιτέρω και με τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, σχεδιάζουμε μια νέα αισιόδοξη εποχή ασφαλίσεων, αξιόπιστων εκτιμήσεων των ζημιών και φερεγγυότητας του Οργανισμού μας».

Παράλληλα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ, «ορισμένες καταβολές αποζημιώσεων αφορούν πίνακες ζημιάς που δεν έχουν κοινοποιηθεί στους δήμους, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα δημόσιας έκθεσης και τυχόν υποβολής ένστασης επί των αναγραφόμενων πορισμάτων ζημιάς. Στα πορίσματα ζημιάς, που τους αφορούν, οι παραγωγοί έχουν πλέον πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα μετά από σύνδεση, με τους κωδικούς taxis, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Υποβολές τυχόν ενστάσεων θα γίνουν όταν αυτό καταστεί εφικτό».

Στους 4 θεσσαλικούς νομούς θα καταβληθούν τα εξής ποσά: Λάρισας 1.909.974,32 ευρώ, Μαγνησίας 291.206,95 ευρώ, Καρδίτσας 302.284,27 ευρώ και Τρικάλων 177.879,14 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass