Σε λειτουργία εκ νέου το ΟΣΔΕ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 15:50

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με απόφασή του θέτει εκ νέου σε λειτουργία το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) για το 2020.

Η σχετική απόφαση ελήφθη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί που επιθυμούν την άμεση ολοκλήρωσή της. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εξουσιοδοτώντας ηλεκτρονικά εκπρόσωπο του ΚΥΔ σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο των εξουσιοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, η υποβολή των αιτήσεων στα κατά τόπους ΚΥΔ θα πραγματοποιείται μόνο με απομακρυσμένη επικοινωνία μεταξύ του παραγωγού και των υπαλλήλων των Κέντρων, τα δε δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή εναλλακτικά με τη χρήση είτε ταχυδρομείου είτε υπηρεσιών ταχυδιανομής (κούριερ). Τέλος, για την οριστικοποίηση της δήλωσης απαιτείται η προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ εκπροσώπου του ΚΥΔ και αιτούντος. Σημειώνεται ότι σε ισχύ τίθεται και η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

«Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι πριν από λίγη ώρα, άνοιξε η πλατφόρμα και άρχισε η περίοδος υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2020 (ΟΣΔΕ) με τις εμπρόθεσμες δηλώσεις να υποβάλλονται ως τις 15 Μαϊου 2020.

Αν η υποβολή ήταν μόνο ηλεκτρονική, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Όμως, οι δηλώσεις υποβάλλονται και αυτοπροσώπως στα πιστοποιημένα κέντρα υποδοχής δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, κάτι μάλιστα που προτιμούν οι περισσότεροι αγρότες.

Ο αριθμός των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περίπου 650.000 και η ηλικία τους είναι κατά μέσο όρο πάνω από 60 έτη.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται με απόλυτη αγωνία, είναι ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην επικρατήσει συνωστισμός στα κέντρα υποδοχής και ποιος διασφαλίζει την επίβλεψη και την τήρηση των μέτρων αυτών, ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι αγρότες, οι υπάλληλοι, αλλά και όλος ο πληθυσμός της χώρας, που κάνει στη συντριπτική πλειοψηφία του, μια τεράστια προσπάθεια, αλλάζοντας δραματικά τη ζωή του;

Ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα εμφανίσουν τα κέντρα υποδοχής, την εικόνα των τραπεζών ή της βόλτας στις παραλίες;

Δεν μπορεί να χαθεί ο αγώνας όλου του λαού μας, για τυχόν αστοχίες και αμέλεια του συστήματος να προβλέψει.

Είναι δυνατόν να έχει παρθεί μια τέτοια απόφαση, χωρίς καμία ειδική μέριμνα;

Ζητώ επειγόντως την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων, με ειδική κατεπείγουσα αναφορά μου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass