Δηλώσεις αποθεμάτων κατά των ελληνοποιήσεων

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 15:25

Υποχρεωμένες να δηλώσουν όλα τα αποθέματά τους θα είναι οι επιχειρήσεις αιγοπρόβειου κρέατος και αβγών.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι με τροπολογία όλες οι επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου, αιγοπρόβειου κρέατος και αβγών, θα πρέπει να δηλώσουν στον ιστότοπο του Υπουργείου Ανάπτυξης τα αποθέματά τους και πού αυτά είναι αποθηκευμένα, εντός δύο ημερών από την ψήφιση των ΠΝΠ για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Με την ίδια διαδικασία πρέπει να επικαιροποιούν κάθε τρεις ημέρες αυτά τα στοιχεία. «Αυτό το κάνουμε για την αποτροπή των φαινομένων των ελληνοποιήσεων», είπε η Φωτεινή Αραμπατζή και υπογράμμισε ότι αυτό είναι φαινόμενο που πλήττει τον ανταγωνισμό, τους παραγωγούς και την οικονομία. «Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, οι ελεγκτικές αρχές αποκτούν πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», είπε η Φωτεινή Αραμπατζή και τόνισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο συνδυαστικών ελέγχων ώστε για κάθε αμνοερίφιο και αβγό το οποίο εισάγεται στη χώρα, θα καταγράφεται η διαδρομή του, από την πύλη εισόδου, στα βόρεια, μέχρι τον τελικό παραλήπτη. Για πρώτη φορά 5 υπουργεία ενώνουν δυνάμεις, ώστε το φετινό Πάσχα το «Μένουμε Σπίτι» να συνδυαστεί με το «Αγοράζουμε ελληνικό αρνί, ελληνικό κατσίκι, ελληνικά αβγά», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός και προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί εφεξής. Πολύ σύντομα εξάλλου η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να καταθέσει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων που είναι εθνικό θέμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass