Αμεσα ενισχύσεις σε αγροκτηνοτρόφους

Ζητά με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 15:18

Mε αφορμή την επιδημία του κορονοϊού και τις μεγάλες καταστροφές από τον παγετό της 17 Μαρτίου, ο Aγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να είναι σε επιφυλακή και να μην μείνουν σιωπηλοί.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Ζητάμε από την κυβέρνηση καταθέτοντας τα κάτωθι αιτήματα για τα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργείων:

Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους παράγωγους σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωική παραγωγής) που υπάρχει ή θα προκύψει πρόβλημα μέχρι το τέλος του χρόνου. Με προτεραιότητα τους παράγωγους που βγαίνουν στη λαϊκή αγορά και τους κτηνοτρόφους που διαφαίνεται μείωση τιμών στο κρέας στα αιγοπρόβατα ενόψει του Πάσχα.

-Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Είναι χρήματα που ήδη τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνησή σας όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις.

-Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

-Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους (υπάρχει κίνδυνος αισχροκέρδειας).

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροκτηνοροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήσουν ένα ολικό κέρδος για την επιβίωσή μας.

Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες - κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να μην είναι έρμαια στα χέρια εμπόρων – βιομήχανων.

-Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο διάστημα χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν με ευθύνη των δομών του υπουργείου και χωρίς καμία επιβάρυνση των παραγωγών.

-Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

-Να στελεχωθούν με το προβλεπόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα υλικά.

Για τον λογαριασμό που θα κάνουμε το φθινόπωρο…

Συμπαραστεκόμαστε στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία στις 7 Απρίλη.

Καλούνται οι αγρότες να δώσουν αίμα όπου γίνονται οι αιμοδοσίες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass