Αμεση οικονομική στήριξη των εκτροφών της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ Η ΕΝΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 15:23

«Θα ήταν καταστροφικό και για εμάς, για τον κλάδο του κρέατος, για την κτηνοτροφία, αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, να επέλθει οικονομική κατάρρευση και εν τέλει κλείσιμο παραγωγικών μονάδων τροφίμων.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα της στήριξης της κτηνοτροφίας γενικά και ειδικά το κομμάτι εκείνο που αφορά στην εκτροφή αυτόχθων ελληνικών φυλών παραγωγικών ζώων, με άμεση οικονομική ενίσχυση των εκτροφών ανάλογα με τη δυναμικότητά τους».

Επανέρχεται η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών με νέα της επιστολή στο ΥΠΑΑΤ, που υπογράφει ο πρόεδρος της Αχ. Τσαπραίλης και ζητά άμεση οικονομική στήριξη.

Όπως αναφέρει η επιστολή «μετά την επέκταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έως τις 27/4/2020 και με δεδομένο ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας δεν εντάσσεται μέχρι σήμερα σε κανενός είδους έκτακτης κρατικής οικονομικής στήριξης, είναι πλέον προφανές ότι πολλές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις βραχυκερατικής απειλούνται με οικονομική κατάρρευση. Σημειωτέον ότι οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κανονική λειτουργία τους. Τα προϊόντα της βραχυκερατικής, κρέας και κρεοσκευάσματα, απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, κυρίως μέσω της εστίασης και εξειδικευμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης. Λόγω της ιδιαιτερότητάς τους δεν υπάρχουν καθόλου στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων Supermarket, τις μόνες δηλαδή επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων που αυτή τη στιγμή λειτουργούν κανονικά. Συνέπεια αυτών είναι η ζήτηση των προϊόντων μας να είναι σχεδόν μηδενική, από την αρχή της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και σίγουρα για αρκετό διάστημα μετά τη λήξη τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass