Μυκητολογικές ασθένειες σιτηρών

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 15:24

«Η υγιεινή κατάσταση των σιτοκαλλιεργειών, στις οποίες εφαρμόστηκαν ψεκασμοί με μυκητοκτόνα, χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές καλή. Τοπικά και κυρίως στις καλλιέργειες που δεν έχουν ψεκαστεί με μυκητοκτόνα, έχουν παρατηρηθεί προσβολές από τις μυκητολογικές ασθένειες Σεπτορίωση και Ελμινθοσπορίωση, προσβολές οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά τους επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιούν γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Λάρισας σε καλλιέργειες σκληρού σίτου για την αξιολόγηση της υγιεινής κατάστασης των φυτών.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία «επειδή ο συνδυασμός των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας ευνόησαν την ανάπτυξη των παραπάνω ασθενειών, ενημερώνουμε τους σιτοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας ότι θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ελέγχοντας τις καλλιέργειές τους επισταμένως για προσβολές, ώστε έγκαιρα – εφόσον χρειαστεί - να επέμβουν με μυκητοκτόνα. Η χημική καταπολέμηση, εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαία, πρέπει να πραγματοποιηθεί με εγκεκριμένο μυκητοκτόνο τηρώντας το προβλεπόμενο όριο ημερών ψεκασμού πριν τη συγκομιδή, για την αποφυγή εύρεσης υπολειμμάτων στα παραγόμενα προϊόντα. Η απόφαση για ψεκασμό θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass