"Να πληρωθούμε για καταρροϊκό τώρα"

Ζητούν κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου και απορρίπτουν το ενδεχόμενο να πάνε στα δικαστήρια *Κατά Αργ. Μπαϊραχτάρη, υπέρ Βορίδη

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 19:00

Διάσταση απόψεων για άλλη μια φορά στους κόλπους των κτηνοτρόφων μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Δήμου Τυρνάβου με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου κ. Αργύρη Μπαϊραχτάρη στην «ΕτΔ», ο οποίος απορρίπτει την τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη για την αποζημίωση του καταρροϊκού πυρετού και δηλώνει την προσφυγή στα δικαστήρια. Έπειτα από αυτή τη δήλωση επικράτησε αναβρασμός στους πληττόμενους κτηνοτρόφους από τη ζωονόσο του 2014.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν: «Εμείς οι πληττόμενοι κτηνοτρόφοι του 2014, είμαστε οι μοναδικοί νόμιμα εμπλεκόμενοι της αποζημίωσης. Είμαστε 566 κτηνοτρόφοι στον νομό Λάρισας και περιμένουμε έξι ολόκληρα χρόνια να αποζημιωθούμε για την περιουσία που χάσαμε. Επί έξι ολόκληρα χρόνια μόνοι μας παλεύουμε με τρεις κυβερνήσεις και τέσσερις υπουργούς για το αυτονόητο. Δεν παραχωρήσαμε τα δικαιώματά μας σε κανέναν να αποφασίσει για την αποζημίωσή μας. Οι δηλώσεις του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου κ. Αργ. Μπαϊραχτάρη έγιναν μονομερώς, πιθανόν για δικούς του πολιτικούς λόγους που δεν μας αφορούν, καθώς η συγκεκριμένη δήλωση δεν είναι ούτε προαποφασισμένη από το συμβούλιο του συλλόγου αλλά ούτε καν μπήκε στο κόπο να συνομιλήσει με κάποιον από εμάς που είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα.

Ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας και ζητούμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, να προχωρήσει τη διαδικασία της τροπολογίας ώστε το μαρτύριό μας να τελειώσει επιτέλους μετά από έξι χρόνια. Σκοπός δεν είναι να πάμε στα δικαστήρια αλλά σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου, να βρούμε την κατάλληλη λύση για ένα πρόβλημα που οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου ευθύνονται ξεκάθαρα για τη διάρκειά του. Τέλος, συμφωνούμε με τις προσπάθειες του υπουργού, διότι βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση για επίλυση του θέματος, και ζητούμε επίσης άμεσα την αποζημίωσή μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς. Οι κτηνοτρόφοι είναι μόνοι που δεν ευθύνονται για τις αστοχίες, την εγκληματική αμέλεια και την πολιτική σκοπιμότητα κάποιων ανθρώπων. Αυτά θεωρούμε ότι ό υπουργός κ. Μάκης Βορίδης θα τα λάβει υπόψη του και θα φροντίσει για τη δίκαιη αποζημίωσή μας».

Τη δήλωση στην «ΕτΔ» υπογράφουν μέλη του συλλόγου και της διοίκησης Κεντρούλης Βαγγέλης, Μπακαγιάννης Σωτήρης, Φουρκιώτης Στέλιος, Σελεμετζίδης Αθανάσιος, Δόκος Τάκης, Γούτας Δημήτριος,

Πλιάτσικας Νικόλαος, Στέλιος Σπανογιάννης και Μπούσιος Αθανάσιος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass