Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναι» από Βορίδη στους αγελαδοτρόφους

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 15:02
Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλας Μπίζιου, η ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. προτίθεται να επανεξετάσει το πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2020.
Με παρέμβασή της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Λαρισαία πολιτικός είχε επισημάνει την αδικία που δημιουργεί ο τρόπος υπολογισμού της μέγιστης αγοραίας αξίας βοοειδών, για όσα ζώα είναι μεν βελτιωμένα, αλλά όχι ενταγμένα σε προγράμματα γενετικής βελτίωσης. 
Επίσης, τη μέριμνα του Υπουργείου για την προμήθεια τόσο εμβολίων όσο και εργαστηριακών αντιδραστηρίων και αναλώσιμων για τη διάγνωση ασθενειών των ζώων, κατά το τρέχον έτος, είχε ζητήσει η κυρία Μπίζιου και το αίτημά της υιοθετήθηκε άμεσα.
Η Λαρισαία βουλευτής γνωρίζοντας ότι τα ζητήματα αυτά είναι καίρια για τους τους Αγελαδοτρόφους Ελευθέρας Βοσκής - Κρεατοπαραγωγής του Νομού Λάρισας και τους Αγελαδοτρόφους Κρεατοπαραγωγής της Επαρχίας Ελασσόνας, τα είχε θέσει από καιρό με αναφορά της, υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την επίλυσή τους.
Αμέσως μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην αναφορά της και τη θετική εξέλιξη που είχε η παρέμβασή της, η κα Μπίζιου δήλωσε:
«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η κυβέρνηση συνολικότερα αποδεικνύουν έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, τη βούλησή τους να σταθούν δίπλα στον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, τους ανθρώπους της παραγωγής».