«Η κυβέρνηση ευνοεί τους εκχερσωτές…»

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΠΕΡΙΒΟΛΑ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 15:15
Στο θέμα των καστανοπερίβολων επανέρχεται η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, σημειώνοντας ότι με τις ρυθμίσεις Χατζηδάκη στο «αντι-περιβαλλοντικό» νομοσχέδιο, ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των εκχερσωτών και όχι των παραγωγών.
Αναφέρει σχετικά:
«Χρειάστηκε ένα ακραία αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, άνω των 130 άρθρων, για το οποίο «βούιξε» ο τόπος -και προφανώς το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε- για να περάσουν στα «ψιλά» με τροπολογία, δύο μικρο-ρυθμίσεις για τα καστανοπερίβολα.
Από όλα τα αιτήματα του κλάδου, που έθεσα με επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή απαντήθηκε από τον κ. Χατζηδάκη τον Νοέμβριο, πέρασε διάταξη που αίρει μόνο τον περιορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και δοσοποιεί το τίμημα χρήσης σε ετήσιες δόσεις, για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στα καστανοπερίβολα.
Λύση αναζητείται όμως ακόμη για το συνεχιζόμενο ασαφές καθεστώς χρήσης γης, λύση αναζητείται στο ότι η Πολιτεία χρεώνει ως αντίτιμο σε παράνομους καταπατητές και εκχερσωτές δασικών εκτάσεων 80 ευρώ/στρέμμα, ενώ από τους καστανοπαραγωγούς απαιτεί 250-350 ευρώ/στρέμμα, όταν κανονικά θα έπρεπε να τους «κόβει» μηνιαίο μισθό, για τη δωρεάν προσφορά τους ως άτυπων δασοφυλάκων!
Όπως βέβαια εξακολουθεί να αναζητείται λύση για τα ανακληθέντα παραχωρητήρια καστανοπερίβολων, όπως και τη δυνατότητα μεταβίβασής τους σε τέκνα καστανοπαραγωγών, ανεξαρτήτως κυρίου επαγγέλματος.
Με την απλή… μέθοδο των τριών, χρειάζεται να περάσουν ακόμα δύο νομοσχέδια τέτοιου τύπου, που θα καταστήσουν όλη τη χώρα «κρανίου τόπο», προκειμένου να γίνουν για τους καστανοπαραγωγούς όλα όσα η Πολιτεία έπρεπε καιρό τώρα να έχει θεσμοθετήσει.
Αυτή είναι η αλήθεια και ας αφήσουν μερικοί τις αβρότητες μεταξύ ημετέρων. Δεν αντέχουν στη λογική…
Εκχερσωτές – καστανοπαραγωγοί: τελικό αποτέλεσμα: 1-0.  
Το αποτέλεσμα είναι άδικο. Καταθέτω ερώτηση στον κ. Υπουργό, ζητώντας εξηγήσεις, αλλά και λύση του θέματος. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους καστανοπαραγωγούς!».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass