Καλλιεργητικές συμβουλές για φιστικιά - καρυδιά

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 15:01

Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των ασθενειών και των εχθρών της φιστικιάς και της καρυδιάς παρέχει το Περιφερειακό Κέντρο

Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου.
Αναλυτικότερα για τη φιστικιά και τη βοτρυοσφαίρια η Υπηρεσία αναφέρει τα εξής: Οι άριστες συνθήκες για την ανάπτυξη της ασθένειας είναι η υψηλή σχετική υγρασία (>90 %) και θερμοκρασία (27-30ºC). Η έντονη βροχόπτωση και η επικείμενη άνοδος της θερμοκρασίας θα ευνοήσουν την εμφάνιση και εξάπλωση της ασθένειας, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό προσβολών.
Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό.

Επίσης, είναι ουσιαστικής σημασίας ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, με σκοπό την απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου. Υπενθυμίζεται ότι εάν την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε βροχές και αρκετό μόλυσμα, η ασθένεια διαδίδεται ταχύτατα.
Επομένως, οι ψεκασμοί Ιουνίου και Ιουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας.
Για τη Σεπτορίωση τονίζεται πως οι συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις μολύνσεις του φυλλώματος.

Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Για την καρυδιά και την ανθράκωση και βακτηρίωση η Υπηρεσία αναφέρει πως «η έντονη βροχόπτωση και η επικείμενη άνοδος της θερμοκρασίας θα ευνοήσουν την εμφάνιση και εξάπλωση των δύο ασθενειών.

Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν ήδη παρατηρηθεί συμπτώματα ή υπάρχει ιστορικό προσβολών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Υπενθυμίζεται ότι οι επεμβάσεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ευνοϊκές για τις ασθένειες κλιματολογικές συνθήκες (υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass