Αγροτικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2020 15:00

Σε 45.430 κτηνοτρόφους η αποζήμιωση των 4 ευρώ

Στα 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώο υπό την προϋπόθεση ότι ο κτηνοτρόφος αιτείται συνδεδεμένη

ενίσχυση και παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα (σύνολο του κοπαδιού), ορίστηκε από το ΥΠΑΑΤ η αποζημίωση που θα λάβουν οι εκτροφείς αιγών και προβάτων, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορονοϊού κατά την περίοδο του Πάσχα. Καθορίστηκε ανώτατο πλαφόν αριθμού ζώων ανά εκμετάλλευση τα 500, ενώ δεν υπάρχει κατώτατο πλαφόν, ενώ το σχετικό κονδύλι αυξήθηκε από τα 23 εκατ στα 31 εκατ ευρώ. Μαζί με το κονδύλι, αυξήθηκαν σημαντικά και οι δικαιούχοι.
Στα 7.726.443 αιγοπρόβατα που ενισχύονται, συμπεριλαμβάνονται 500.000 που ανήκουν σε κοπάδια παραγωγών από μικρά νησιά και μειονεκτικές περιοχές, που για διάφορους λόγους οι παραγωγοί δεν παρέδωσαν γάλα (π.χ. δεν υπάρχει τυροκομείο στο νησί).
Το σύνολο των παραγωγών που δικαιούνται την ενίσχυση ανέρχεται σε 45.430. Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να σταλεί η απόφαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μόλις δοθεί η έγκριση, ο σχετικός φάκελος θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά από το «πράσινο φως» της Κομισιόν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα ενίσχυσης σε πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως γίνεται αυτή την περίοδο με τους ανθοπαραγωγούς. Ακολούθως το ΥΠΑΑΤ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων για να εξακριβωθεί ο αριθμός των κτηνοτρόφων που παραδίδουν μόνο κρέας και ζημιώθηκαν από τον κορονοϊό.

Ερχεται η πρόσκληση για το κομφούζιο με ενισχύσεις έως 62,7 ευρώ το στρέμμα

Να τελειώσουν οι αιτήσεις ΟΣΔΕ περιμένει το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα και να πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις στο «Κομφούζιο», οι οποίες θα βασιστούν στα στοιχεία καλλιέργειας που έχουν δηλώσει φέτος οι ενδιαφερόμενοι. Ουσιαστικά αναμένεται να δημοσιευθεί η 3η πρόσκληση ενδιαφέροντος για αιτήσεις αγροτών στο Μέτρο 10.1.8 «Κομφούζιο» που επιδοτεί την εγκατάσταση φερομονικών παγίδων και ατμιστήρων σε διάφορες καλλιέργειες για την αντιμετώπιση των λεπιδόπτερων. Να σημειωθεί εδώ πως θα είναι επιλέξιμες προς ενίσχυση οι δαπάνες που έχουν ήδη γίνει για τις σχετικές τοποθετήσεις παγίδων και ατμιστήρων φέτος πριν την πρόσκληση. Επιλέξιμες στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης της δράσης είναι οι καλλιέργειες ροδακινιάς νεκταρινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αχλαδιάς, κυδωνιάς και για πρώτη φορά οι καλλιέργειες δαμασκηνιάς και αμπέλου (οινοποιήσιμο, επιτραπέζιο και σταφίδα).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass