Αγροτικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2020 15:04

Με Βορίδη σήμερα το «μπλόκο Νίκαιας»

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της Ενωτικής Ομοσπονδίας

Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα των χαμηλών τιμών σε μία σειρά από αγροτικά προϊόντα. Το ραντεβού κλείστηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΕΟΑΣΝΛ στον Πλατύκαμπο για την τιμή των δημητριακών, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Λαχανά με τον υπουργό. Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρ. Μαρούδα και τα μέλη κ.κ. Γ. Κουκούτση, Αλ. Λαχανά, Σωκρ. Αλειφτήρα και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ,. Τσικριτζή. Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου επίκειται ανασχηματισμός, με τον Μ. Βορίδη να επιθυμεί τη μετακίνησή του σε κάποιο άλλο υπουργείο, αρκετοί κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι Κτηνοτροφικών Ομοσπονδιών στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν επιθυμούν τη μετακίνησή του... Μαυρουδή στην πλατεία Βάθης. Κι αυτό γιατί είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του ΥΠΑΑΤ να ελέγξει και τα πατάξει το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων στο κρέας και στο γάλα, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις που πέρασαν στο πρόσφατο νομοσχέδιο. Προσπάθεια που ολοκληρώνεται με τη στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. «Αν έρθει καινούριος υπουργός, θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Επίσης οι νομικές γνώσεις του υπουργού αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες στο κομμάτι αυτό» δηλώνουν χαρακτηριστικά στη στήλη εκπρόσωποι της θεσσαλικής Ομοσπονδίας.


Τέλος Ιουλίου οι νέες άδειες αμπέλου
Απαλλάσσονται από την ποινή αποκλεισμού δύο ετών από το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων όσοι αποχώρησαν από τη δράση φέτος, σύμφωνα με σχέδιο απόφασης που έχει δρομολογηθεί προς υπογραφή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην έκδοση του πίνακα κατάταξης σχετικά με τις αιτήσεις για τις άδειες φύτευσης αμπέλου. O πίνακας αυτός αφορά στις αιτήσεις που έκαναν οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί μέσα στην άνοιξη και οι οποίες θα έχουν ισχύ για τρία χρόνια. Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί η χορηγούμενη άδεια φύτευσης σε ποσοστό τουλάχιστον 80% εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου των τριών ετών, ο παραγωγός υπόκειται σε αποκλεισμό υποβολής νέας αίτησης για άδεια νέας φύτευσης για τα πέντε επόμενα ημερολογιακά έτη, εκτός και εάν γίνει αποδεκτή ένστασή του για λόγους ανωτέρας βίας.

 

Αναρτήθηκαν οι πίνακες συμβασιούχων γεωτεχνικών ΕΛΓΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψήφιων συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και του κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων προς ενημέρωση των υποψηφίων στην κεντρική ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ www.elga.gr, οι οποίοι προσλαμβάνονται με το άρθρο 20 του νόμου 2190/94 και τις διαδικασίες κατεπείγοντος του ΑΣΕΠ. Με την ανάρτηση των πινάκων, ο Οργανισμός προχωράει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού 50 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων για τα Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, εκ των οποίων οι 30 στο Υποκατάστημα Βέροιας, οι 10 στο Υποκατάστημα Κοζάνης και οι 10 στο υποκατάστημα Λάρισας. Αντίστοιχα προχωρούν οι προσλήψεις 8 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων, εκ των οποίων οι 2 για το Υποκατάστημα Λάρισας, ενώ οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν έως 8 μήνες.


Ενδιαφέρον για την κλιματική αλλαγή
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής και Αγροτικής Τραπεζικής κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης επισκέφτηκαν πρόσφατα την εταιρεία πληροφορικής και τεχνολογίας NEUROPUBLIC, στρατηγικό εταίρο της Τράπεζας Πειραιώς σε θέματα που αφορούν στην αγροτική οικονομία, την καινοτομία και την τεχνολογική εξέλιξη των καλλιεργειών των Ελλήνων αγροτών. Ο κ. Χαντζηνικολάου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον ιδρυτή της NEUROPUBLIC κ. Τάσο Γαργαλάκο και τα στελέχη της εταιρείας και να συζητήσει μαζί τους για τη φιλοσοφία και το πλαίσιο λειτουργίας της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί κεντρική στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ

Αλλαγή του καιρού από σήμερα Δευτέρα, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που τοπικά τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα είναι έντονες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμη και για χαλαζοπτώσεις στα πεδινά τμήματα. Έτσι μπορεί την Παρασκευή η Λάρισα μαζί με την Καρδίτσα να κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Ελλάδα (35,4β), ωστόσο από σήμερα η καρδιά των αγροτών θα χτυπά δυνατά. Ευτυχώς οι περισσότεροι συγκόμισαν τα δημητριακά. Φαίνεται ότι θα επηρεαστεί περισσότερο το εσωτερικό της πεδιάδας και τα ορεινά τμήματα και λιγότερο το ανατολικότερο κομμάτι και τα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα. Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν και την Τρίτη, ενώ ο υδράργυρος θα κυμαίνεται από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Από Τετάρτη απόγευμα αναμένεται ύφεση των φαινομένων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass