Ετοιμάζονται να συγκομίσουν το αμύγδαλο

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 16:40

Στα ποτίσματα και σε λίγους ψεκασμούς, καθώς φέτος δεν εμφανίστηκαν αρκετές ασθένειες, επικεντρώνονται οι καλλιεργητικές φροντίδες των αμυγδαλοπαραγωγών του νομού, ιδιαίτερα στους Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών. Η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει με

τις πρώιμες ποικιλίες Τουόνο και Φυρανιά στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και θα κορυφωθεί με τις υπόλοιπες στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες επαφές και διαπραγματεύσεις των παραγωγών- Συνεταιρισμών με τους μεταποιητές για τις τιμές. Οι τελευταίοι πάντως δηλώνουν με νόημα ότι φέτος παρατηρείται παγκόσμια υπερπαραγωγή (ιδιαίτερα στις ΗΠΑ) γεγονός που θα επηρεάσει την τιμή του αμυγδάλου στην εγχώρια αγορά. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί ζητούν από την Πολιτεία να βρει τρόπο να περιορίσει τις εισαγωγές, προκειμένου να βοηθηθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την παραγωγή. Στην Ελασσόνα η κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς το Δομένικο, εξελίσσεται ικανοποιητικά. Υπενθυμίζεται ότι στην επαρχία Ελασσόνας τα καλλιεργούμενα στρέμματα αμυγδάλου ανέρχονται σε 1.200, ενώ οι παραγωγοί που αποτελούν την τοπική Ομάδα Παραγωγών φτάνουν τους 50.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass